Signe mixt a Wall Street amb el focus en més resultats empresarials

Goldman Sachs, Bank of America i BNY Mellon, entre d'altres, han donat a conèixer els seus comptes

Per

Bolsamania | 18 abr, 2023

Actualitzat : 16:12

Wall Street cotitza aquest dimarts amb signe mixt després dels guanys moderats de dilluns gràcies als valors cíclics, que juntament amb les accions de valor, van liderar les pujades. El mercat, mentrestant, continua pendent de l'avenç de la temporada de resultats.

"Un dòlar nord-americà més fort i més rendiments dels bons del Tresor i de les valoracions de les accions, també van impulsar el mercat, ja que la confiança dels inversors va rebre un estímul després d'una sorpresa molt positiva de l'índex manufacturer Empire State de Nova York”, comenta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Aquesta tranquil·litat es reflecteix a l'índex VIX, que mesura la volatilitat del mercat de valors nord-americà, i que dimarts es va situar per sota dels 17 punts, cosa que representa el nivell més baix en tres anys, segons destaquen els experts de Link Securities .

En aquest escenari, l'enfocament del mercat està en les dades econòmiques i els resultats empresarials, cosa que està portant l'S&P 500 a acostar-se als màxims de febrer.

"Els guanys més sòlids del que s'esperava podrien ajudar els alcistes... però és probable que els rendiments dels bons dels EUA es reajustin a la realitat econòmica: ocupació forta, activitat econòmica resistent i inflació encara alta, amb una amenaça de canvi de 180º en la millora recent a causa de l'augment dels preus de l'energia", explica Ozkardeskaya.

Amb tot, els analistes esperen que la temporada de resultats als Estats Units no sigui pròspera, encara que el fet que les previsions siguin pessimistes és positiu per al mercat, ja que qualsevol sorpresa a l'alça serà rebuda amb optimisme per part dels inversors.

L'agenda empresarial d'aquest dimarts inclou la publicació dels comptes de Goldman Sachs, Bank of America, BNY Mellon i Johnson & Johnson. A més, Netflix donarà a conèixer les xifres trimestrals després del tancament.

Els bons resultats estan marcant la cotització de les companyies a la sessió de Wall Street. Així, Bank of America perd un 1,09% després d'incrementar els seus guanys un 15%, fins als 8.200 milions de dòlars, al primer trimestre.

BYN Mellon retrocedeix un 0,9% després de guanyar 905 milions de dòlars al primer trimestre del 2023, xifra equivalent a un benefici per acció (BPA) d'1,12 dòlars i que suposa un 29% més que durant el mateix període del 2022.

Johnson & Johnson, per la seva banda, es deixa un 2,8% malgrat que ha superat les expectatives del mercat en registrar un benefici per acció (BPA) de 2,68 dòlars enfront dels 2,67 dòlars per títol del mateix període de l'any anterior. El consens estimava que s'ubiqués als 2,5 dòlars per acció.

Per part seva, Goldman Sachs, que cau un 3% en decebre amb els comptes. El banc ha informat d'un benefici net de 3.234 milions de dòlars, xifra que representa una disminució del 18% respecte als 3.939 milions de dòlars del mateix període de l'any anterior.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'escena econòmica, l'atenció estarà posada en les darreres dades d'inicis d'habitatges i permisos de construcció. El març s'espera que els inicis d'habitatges caiguin un 3,4% fins als 1,40 milions d'unitats i que els permisos de construcció del març baixin un 4,9% fins als 1,45 milions d'unitats.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,26% (80,63 dòlars) i el Brent cedeix un 0,25% (84,55 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,49% (1,098 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,40% (2.015 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 3,6% i el bitcoin guanya un 0,68% (29.718 dòlars).

Últimas noticias