Signe mixt a Àsia: la rendibilitat dels bons xinesos cau a mínims històrics

La borsa australiana torna a acostar-se a màxims de tots els temps

Per

Bolsamania | 13 set, 2024

Les borses asiàtiques acaben la setmana amb signe mixt i caigudes més pronunciades per al Nikkei (-0,68%) mentre el ien s'enforteix a màxims de nou mesos respecte al dòlar, i arriba a 141,1 iens per dòlar aquest divendres.

Els mercats de la Xina s'han recuperat des de mínims de sis anys i els mercats australians s'han acostat, novament, a màxims històrics.

Els inversors han reaccionat a les xifres d'inflació de l'agost de l'Índia publicades dijous a la tarda, que van mostrar que l'índex de preus al consumidor va pujar el 3,65% interanual i va augmentar des d'un mínim de cinc anys. Això va superar la xifra revisada del juliol del 3,6% i també les expectatives de 3,5% dels economistes enquestats per Reuters.

L'índex CSI 300 de la Xina continental puja lleugerament i es recupera d'un mínim de gairebé sis anys. L'índex va tancar als 3.127,47 dijous, el nivell més baix des del gener del 2019.

En contrast, l'S&P/ASX 200 d'Austràlia guanya un 0,27% i s'apropa al màxim històric de 8.148,7.

El Kospi de Corea del Sud baixa un 0,15%, mentre que el Kosdaq, de petita capitalització, cau un 0,23%. Les accions del gegant dels xips Samsung Electronics baixen gairebé un 3%, ja que els treballadors de la seva planta a l'Índia suposadament es van declarar en vaga per cinquè dia consecutiu.

LA RENDIBILITAT DELS BONS XINESOS CAU A MÍNIMS HISTÒRICS

La rendibilitat dels bons sobirans xinesos a 10 anys, els més negociats, va caure al 2,075% aquest divendres, un nivell no vist des que es van començar a registrar dades oficials el 2002. Aquest moviment es va produir tot i que es va observar que els bancs estatals estaven tornant-se més actius en la venda de bons a llarg termini al mercat secundari als últims dies, cosa que suggereix que el Banc Popular de la Xina podria haver intervingut per refredar el repunt, informa Bloomberg.

Aquest comportament evidencia la gran diferència entre on els operadors i els responsables de la política xinesa creuen que haurien d'estar els rendiments governamentals. Mentre que els primers només volen aconseguir els actius més segurs enmig d'una economia estancada i una prolongada crisi immobiliària, els segons estan preocupats que l'esclat d'una bombolla alimentada per la liquiditat pugui posar en perill l'estabilitat financera.

Últimas noticias