Set riscos que podrien "sorprendre a curt termini" i truncar el mercat alcista

A mitja termini hi ha tres potencials problemes més que també constitueixen una amenaça

Per

Bolsamania | 02 jul, 2021

Bank of America (BofA) té una visió favorable de la renda variable de cara al tercer trimestre, com ja els hem explicat durant les últimes setmanes. No obstant això, considera que hi ha riscos que poden "sorprendre a curt termini" i truncar el mercat alcista als països EEMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica), i n'identifica fins a set amb potencial per colpejar-lo.

El primer n'és que comencin a publicar dades macro als Estats Units que siguin més sòlides del previst. En aquest cas, les bones notícies significarien males notícies, perquè suposarien més pressió per a la Reserva Federal (Fed) de cara a endurir la seva política monetària, i això és una cosa que a les borses no els agrada.

En segon lloc es troba la Xina. D'una banda, la disminució de l'impuls creditici xinès, que ja ha baixat al percentil 30 des de 2010. Això combina amb les "contínues decepcions" de les dades provinents del gegant asiàtic. "En conseqüència, és probable que desencadeni una major flexibilització de les polítiques", anticipa BofA.

En quart lloc es refereix a l'evolució de la Covid i de la variant Delta, que tan preocupats tenen els mercats. Això igualment combina amb una temporada turística europea "en certa manera decebedora", al qual s'afegeix un agreujament dels riscos a curt termini a causa de l'estacionalitat negativa d'agost, un mes durant el qual les borses tendeixen a fer-ho malament.

En setè i darrer lloc, Bank of America es refereix a la menor liquiditat que es veurà al mercat enmig de les prolongades vacances que probablement es prendran els gestors d'actius, "fatigats per la Covid".

ELS RISCOS A MITJÀ TERMINI

Al costat d'aquests set riscos a curt, apareixen tres riscos a mitjà termini que també poden fer trontollar la bona evolució dels índexs.

Aquests riscos, que no formen part de l'escenari base de Bank of America són, en primer lloc, sorpreses inflacionistes a l'alça impulsades pels pics de les matèries primeres; un taper tamtrum (retirada d'estímuls per part de la Fed) similar al de 2013 si el banc central s'adona sobtadament que la situació se li va de les mans; malestar social a causa de l'augment de la desigualtat i/o augment del populisme.

RÚSSIA I SUD-ÀFRICA, FAVORITS

Rússia és un dels mercats preferits de Bank of America dins dels països EEMEA, perquè "es beneficia d'un sòlid impuls i d'un creixement dels beneficis, mentre que les valoracions, pel que fa al seu històric, són favorables, a més d'oferir uns dividends tradicionalment atractius". Sud-àfrica és un altre dels quals els agrada, perquè és probable que es beneficiï també del creixement dels beneficis, mentre que les valoracions i el posicionament encara deixen marge de pujada.

"Els noms sud-africans continuen dominant la nostra anàlisi, amb Royal Bafokeng Platinum, Absa Group, Sasol Limited i Anglo American com els més valorats", conclouen des del banc.

Últimas noticias