Sensible rebot a Wall Street amb Tesla i Jerome Powell al focus d'interès
El president de la Fed intervé a la reunió del Fons Monetari Internacional
Wall Street registra guanys després del tancament mixt de dimecres, provocat per l'històrica caiguda de Netflix després dels resultats. Els inversors centren el focus en més comptes empresarials i en la compareixença de Jerome Powell en el marc de la reunió de l'FMI.
El protagonista empresarial de la jornada és Tesla, que puja un 7% després d'haver baixat un 5% a la jornada precedent. El fabricant de cotxes elèctrics va superar els pronòstics amb les xifres del primer trimestre, ja que va presentar ingressos propers als 19.000 milions de dòlars, amb un marge brut de gairebé el 33%.
Sobre la pujada dels costos de producció, el fundador de la companyia i conseller delegat, Elon Musk, ha comentat que "les xifres oficials en realitat subestimen la veritable magnitud de la inflació" i que "és probable que continuï elevada durant el 2022". En aquest sentit, la seva previsió és que els costos augmentin de forma “significativa” quan calgui renegociar els contractes de subministrament actualment en vigor.
Altres companyies que presentaran els comptes durant la jornada seran l'operadora de telecomunicacions AT&T, l'aerolínia American Airlines i la xarxa social Snap (aquesta darrera després del tancament).
En altres notícies destacades, l'inversor Bill Ackman ha reconegut unes pèrdues de 400 milions de dòlars per la fallida inversió a Netflix, després de liquidar la seva posició després de l'enfonsament borsari de la plataforma de continguts.
PRESSIONS INFLACIONISTES
En relació amb les pressions inflacionistes que preocupen el mercat i Elon Musk, el Llibre Beix de la Fed, que recull l'evolució de l'economia nord-americana a les principals regions del país, va constatar aquest dimecres que les pressions inflacionàries segueixen sent altes i que les empreses continuen traslladant l'augment de costos als consumidors. Alhora, el document ha confirmat que l'economia nord-americana està creixent a un ritme "moderat" des de mitjans de febrer.
Així, la principal referència per als inversors serà la intervenció de Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), en un debat sobre l'economia global, en el marc de la reunió que manté el Fons Monetari Internacional (FMI) a Nova York.
Recordem que l'organisme va retallar la previsió de creixement per a l'economia nord-americana fins al 3,7% el 2022 i fins al 2,3% el 2023, enfront de la seva anterior estimació del 4% i del 2,6%.
A l'escena econòmica, s'han publicat les dades de l'atur setmanal, que ha caigut per sobre del previst fins a les 184.000 peticions, enfront de les 186.000 de la setmana anterior i les 180.000 estimades pel consens.
Pel que fa a les peticions contínues, aquestes han cedit fins als 1,42 milions, des dels 1,48 milions i per sota també dels 1,46 milions previstos.
Pel que fa a l'Índex Manufacturer de la Fed de Philadephia, ha caigut a l'abril fins a 17,6 punts des dels 27,4 punts del mes anterior i enfront dels 21 previstos.
RÚSSIA SEGUEIX ATACANT EL DONBÁS
Al front bèl·lic, Rússia prossegueix amb la seva gran ofensiva sobre l'est d'Ucraïna per aconseguir el control del Donbàs i ha dit que ja controla Mariúpol. Tot i el terrible atac llançat pel Kremlin, les dues parts segueixen negociant, encara que no s'espera cap acord a curt termini, fins que Putin no es pugui atribuir alguna victòria estratègica ressenyable.
Per part seva, els EUA han aprovat més ajuda militar per a Ucraïna, mentre la Xina segueix de perfil i s'ha oposat a sancions unilaterals contra Moscou. Alhora, la Unió Europea treballa per imposar sancions al petroli rus.
Per anàlisi tècnica, "qualsevol recuperació al Dow Jones passa per superar els 35.372 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía. "L'índex ha aconseguit subjectar-se al suport dels 34.000 punts i manté la seva consolidació lateral, a més d'intentar tornar a pujar per sobre de la mitjana de 200 sessions", afegeix aquest expert.
En altres mercats, el barril de cru West Texas puja un 1,82% (104,05 dòlars) i el barril Brent avança un 1,82% (108,71 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,37% (1,089). A més, l'unça d'or retrocedeix un 0,32% (1.949 dòlars). Finalment, el bitcoin es dispara un 4,10% (42.881 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,879%.