Recollida de beneficis a Wall Street després dels màxims de la setmana passada

Els experts de Citi aconsellen renda variable nord-americana pel risc polític més gran a Europa

Per

Bolsamania | 17 jun, 2024

Recollida de beneficis a Wall Street, amb les menors caigudes per al Nasdaq, ja que continua impulsat per la febre inversora per la tecnologia associada a la intel·ligència artificial (IA). El selectiu nord-americà puja ja a prop del 18% des del començament d'any, impulsat per valors com Nvidia o Apple, que cotitzen a màxims històrics. En comparació, el Dow Jones, amb més pes d'altres sectors econòmics, avança menys del 3% durant l'any.

La gana per la tecnologia nord-americana s'ha vist reforçada a curt termini per la incertesa política que ha sorgit a Europa després de les eleccions europees.

En aquest sentit, els experts del banc nord-americà Citi han retallat aquest dilluns la seva recomanació sobre les borses europees fins a neutral des de sobreponderar, alhora que han elevat el seu consell sobre la renda variable nord-americana.

"Els riscos a curt termini per a les accions europees han augmentat, amb els mercats estrenyent-se i la incertesa política ocupant un lloc central. Rebaixem la qualificació d'Europa continental de sobreponderar a neutral a la nostra estratègia global de mercat de valors i millorem els Estats Units, més orientats al creixement", han explicat els seus estrategs.

Des de Citi han explicat que la seva "assignació sectorial" de curt termini "s'inclina cap al creixement (sobreponderacions en tecnologia i indústria)" dels Estats Units, i també cap a "sectors defensius seleccionats (atenció sanitària)".

CLAUS DE LA SETMANA

Pel que fa a les principals referències de la setmana, aquest dilluns s'ha publicat als Estats Units l'índex de manufactures de Nova York del mes de juny, l'Empire State Index, que ha millorat les previsions de consens.

Dimarts de publicaran les vendes al detall del maig als Estats Units, "que han de servir per comprovar la fortalesa real del consum privat al país, cosa que comença a plantejar certs dubtes", expliquen els experts de Link Gestión. Per altra banda, dimecres la borsa nord-americana no obrirà per festiu.

A més, divendres coneixerem els indicadors d'activitat PMI de manufactures i serveis preliminars del mes de juny. I durant aquesta jornada es produirà també la triple hora bruixa, el venciment trimestral dels contractes de derivats sobre índexs.

Durant la setmana, també parlaran diversos membres de la Reserva Federal (Fed), després que el banc central retallés la setmana passada la previsió de baixades de tipus per al 2024.

En aquest sentit, Neel Kashkari, president de la Fed de Minneapolis, ha assenyalat que és una "predicció raonable" pensar en una primera baixada de tipus al desembre.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,79% (83,17 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,15% (1,0717 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,42% (2.339 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,277% i el bitcoin baixa un 1,74% (65.325 dòlars).

Últimas noticias