Rebot moderat a Wall Street després d'una setmana de bogeria als mercats

El sector tecnològic lidera el rebot gràcies als fabricants de xips

Per

Bolsamania | 20 mar, 2020

Guanys de l'1% a Wall Street després d'una setmana de bogeria en els mercats. La Borsa de Nova York va tancar aquest dijous amb avanços moderats, que van ser més destacats en el sector tecnològic gràcies al rebot dels fabricants de xips, que aquest divendres tornen a liderar les compres.

El sector tecnològic sol actuar com un indicador avançat de la renda variable americana, de manera que podríem ser a les portes d'un rebot de certa envergadura després d'un enfonsament vertical superior al 30%, segons estimen els analistes.

Això no vol dir que les borses hagin descomptat totes les males notícies i hagin de començar a pujar de manera indefinida; és possible que tornin als mínims marcats aquesta mateixa setmana per comprovar si realment són suports fiables.

En aquest sentit, el mercat ja ha descomptat una recessió. El PIB dels Estats Units "s'enfonsarà un 12%" en un segon trimestre "brutal", la caiguda més acusada des de la Segona Geurra Mundial, amb una "depressió a l'abril", segons anticipen els analistes de Bank of America Securities. "Pensem que l'economia dels EUA ja es troba en recessió, al costat de la resta del món, i és una caiguda profunda", asseguren.

La seva previsió és que l'economia es contregui un 12% després d'un creixement del 0,5% el primer trimestre. "Encara que la caiguda és severa, creiem que serà bastant curta", afegeixen. Per això, esperen que l'economia torni al creixement en el tercer trimestre. Per a tot l'any, pronostiquen una contracció del 0,8%.

Un altre dels problemes per a aquests experts és l'"alt grau d'incertesa" sobre les previsions. "El repte més gran per a quantificar l'impacte del brot és que no hi ha una experiència comparable en tota l'era moderna. A més, és probable que la gran escala del xoc tingui efectes d'ona expansiva massius, que són no lineals i sí difícils de quantificar en models economètrics normals", expliquen.

A d'altres mercats, el petroli West Texas cau un 2%, fins a 24,72 dòlars, després de rebotar un 24% durant la seva millor sessió de la història, després de desplomar-se un 24% aquest dimecres. L'or negre descompta el temor dels inversors a una recessió, tant als EUA com a nivell global.

En aquest sentit, les peticions inicials de desocupació van repuntar fins a 281.000 des de 211.000, però els analistes esperen que la setmana vinent es disparin fins a 2 milions pel tancament de comerços.

Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,1% i es canvia a 1,0701 dòlars després de depreciar-se més del 2% aquest dijous pel bazuca monetari llançat pel BCE, que comprarà actius per valor de 750.000 milions d'euros fins a final d'any per intentar mitigar els efectes de la pandèmia. La rendibilitat del bo americà a 10 anys frena l'escalada i cau 12 punts, fins al 1,01%.

Últimas noticias