Rebot Europa i en l'Ibex, que s'allunya de suports

El selectiu intenta posar distància amb els 9.025 punts

Per

Bolsamania | 30 mai, 2019

Actualitzat : 11:42

Europa rebota aquest dijous (Ibex: +0,7%. 9.147 punts) després de diverses jornades de pressió i caigudes generalitzades. Les bosses del Vell Continent van tancar ahir amb retallades superiors a l'1% i en Wall Street les caigudes van ser del 0,7% de mitjana. Àsia ha continuat amb els descensos aquesta matinada, que han estat també importants (-0,6% de mitjana). La incertesa sobre la guerra comercial entre els EUA i la Xina continua pesant molt en el mercat.

"La disputa comercial entre els EUA i la Xina va donar un gir interessant ahir quan Pequín va amenaçar amb restringir les exportacions de minerals estranys als EUA. Aquests metalls s'utilitzen en moltes indústries diferents, com l'electrònica, el refinament de petroli i l'energia renovable. la Xina representa aproximadament el 70% de la producció mundial d'aquests minerals. El mer fet que la Xina hagi jugat aquesta carta posa de manifest la gravetat de la situació. Els mercats de renda variable d'Europa i els EUA van sofrir fortes pèrdues com a conseqüència de la notícia, i les tensions comercials han aconseguit noves cotes. L'administració de Trump haurà de considerar acuradament el seu pròxim moviment", explica David Madden, analista de CMC Markets a Londres.

la Xina, per tant, segueix sense 'ajupir el cap' davant la pressió dels Estats Units. En les últimes hores, el viceministre d'Afers exteriors del país, Zhang Handhui, ha assegurat que provocar deliberadament disputes comercials equival a un "clar terrorisme econòmic", enmig de la creixent guerra comercial.

Enmig de tot això, l'Ibex intenta allunyar-se del suport dels 9.025 punts, que segueix massa a prop. Si ho perdés, podria anar-se als 8.800 punts, prèvia parada en el suport intermedi dels 8.940 punts. Els experts de Bolsamanía destaquen el fet que el Dow Jones estigui per sota del suport dels 25.200 punts i el S&P 500 per sota dels 2.800 punts. "Ull a l'activació de nous senyals correctius a l'altre costat de l'Atlàntic com a conseqüència de la confirmació de diversos 'cap i espatlles' que perfectament poden portar als índexs estatunidencs entorn d'un 5% més a baix com a mínim. Per tant, es pot dir que pinten bastos per a la renda variable mundial a curt termini", adverteix José María Rodríguez, expert de *Bolsamanía.

VALOR PER VALOR

Per valors, seguim molt pendents del comportament dels bancs. Santander, encara que aquest dimecres va tornar a perdre suport, va aconseguir tancar en 4 euros i avui puja un 1%. BBVA també puja un 1% i està respectant per la mínima suports.

Ence, per la seva banda, rebota tímidament després de perdre ahir un altre 4%. Quant a les acereras, els experts de Bolsamanía reconeixen que 'no hi ha per on agafar-les', igual que el sector de l'automoció, molt pressionat per totes les incerteses relacionades amb aranzels als grans productors europeus. Avui ArcelorMittal i Acerinox cotitzen en positiu.

Des del punt de vista macro, l'IPC d'Espanya baixa set dècimes de cop al maig, fins al 0,8%. Per part seva, les vendes minoristes acceleren el seu creixement a l'abril fins al 2%. A més, avui es publica el PIB del primer trimestre dels Estats Units.

Últimas noticias