Rebot sensible a Wall Street en un escenari d'alta volatilitat

L'S&P 500 va perdre dilluns el nivell psicològic dels 4.000 punts

Per

Bolsamania | 10 mai, 2022

Wall Street torna al verd i registra un rebot superior a l'1% després de la caiguda que van patir aquest dilluns els índexs novaiorquesos. Les mans fortes del mercat estan venent de manera agressiva, en descomptar que la Reserva Federal (Fed) seguirà endavant amb el procés d'enduriment monetari en els propers mesos per baixar la inflació.

Per tant, els mercats cotitzaran durant el 2022 sense el suport monetari de la Fed, que ha estat una constant des que va començar la crisi financera del 2008 i que ha sostingut les borses durant la pandèmia.

Això provoca un fort augment de la volatilitat, ja que els inversors estan anticipant una desacceleració important del creixement, que com a mínim pot provocar un període d'estanflació; i en el pitjor dels casos una recessió.

El problema actual és que la manca de suport de la Fed es produeix quan l'economia mundial s'enfronta a dos factors negatius (guerra a Ucraïna i confinaments massius a la Xina) sobre els quals el banc central nord-americà no té cap capacitat d'influència.

"Esperem una jornada de consolidació després de les fortes caigudes de la sessió d'ahir. Si bé, la tendència de fons continua sent de correcció, en un entorn de riscos a l'alça, fins que els mercats adverteixin que els riscos inflacionistes es moderen", assenyalen des de Bankinter.

LA DADA D'INFLACIÓ, CLAU

En aquest sentit, a causa de l'extrema supervenda actual del mercat, la dada d'inflació que es publicarà aquest dimecres als Estats Units, corresponent al mes d'abril, pot ser l'excusa fonamental per justificar un fort rebot, encara que sigui puntual, a Wall Street.

"El consens de mercat anticipa que la dada hauria de situar-se al voltant del 8,1%, nivells encara històricament alts, però que començarien a marcar un cert canvi de tendència, augurant el començament de la relaxació pel que fa a les perspectives d'inflació, cosa que seria recollit de manera molt positiva pel mercat tant de renda variable com de renda fixa”, assenyalen els experts d'Ibercaja.

"Al contrari, una dada que sorprengués a l'alça i se situés per sobre d'aquest 8,1% tindria un efecte molt negatiu sobre les corbes de govern, no només nord-americanes sinó també europees, que podrien aprofundir en el fort repunt que estem veient aquests dies", afegeixen.

"No descartem repunts puntuals, propiciats per l'elevat nivell de supervenda que mostren els índexs i molts valors, encara que aquests seran de curta durada, ja que molts inversors els aprofitaran per reduir posicions", expliquen des de Link Securities.

Segons la seva opinió, la principal diferència és que ara les borses no compten amb el suport dels bancs centrals, que ara són "un dels principals factors de risc a què s'enfronten les borses per la seva intenció de combatre l'alta inflació".

Encara que consideren "coherent" la postura d'aquestes entitats, afegeixen que el seu enduriment monetari "donarà la punta a moltes economies. Aquest escenari de baix creixement i alta inflació, amb tipus d'interès a l'alça, és el que comencen a descomptar els inversors, tal i com reflecteix el comportament dels mercats de renda fixa i variable mundials”.

REBOT PUNTUAL EN L'S&P 500

"L'S&P 500 confirma definitivament un canvi de tendència després de polvoritzar el suport dels 4.062 punts. El selectiu nord-americà confirma la formació d'una retirada temporal a la mitjana de 200 sessions i es mou en un canal baixista des del començament d'any", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Per aquests preus podríem veure un rebot puntal, però hem de tenir molt present que la seva tendència és fortament baixista i que sembla molt probable una caiguda fins al nivell dels 3.800 punts. No observarem ni el més mínim senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota de la resistència dels 4.310 punts”, afegeix aquest expert.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Les empreses tecnològiques són les que estan registrant una correcció més elevada a Wall Street. El conjunt de les conegudes com a 'big tech', els títols de més capitalització del sector tecnològic, s'han deixat en tres dies més d'un bilió de dòlars de capitalització borsària en conjunt.

El barril de cru West Texas retalla un 0,34% (102,73 dòlars) i el barril Brent es deixa un 0,48% (105,44 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,05% (1,056 dòlars). A més, l'unça d'or avança un 0,20% (1.862 dòlars). Finalment, el bitcoin repunta un 5,24% (32.287 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,981%.

Últimas noticias