L'IBEX supera els 9.900 punts després de la cimera Trump-Kim Jong-un i a l'espera de la Fed

"Tot ha anat millor del que es podia imaginar", ha dit el president dels Estats Units

Per

Bolsamania | 12 jun, 2018

Actualitzat : 18:29

IBEX 35

17:35 23/12/24

  • 11.435,70
  • -0,28%-31,60
  • Max: 11.474,90
  • Min: 11.399,10
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.289,95

L'IBEX 35 ha pujat aquest dimarts al tancament un 0,16%, fins als 9.914 punts. Al llarg de la sessió ha pujat amb més força (ha marcat un màxim als 9.961,6 punts), encara que a primera hora de la tarda s'ha començat a desinflar, com la resta de borses europees, que han acabat amb signe mixt i guanys moderats.

Els parquets europeus han començat la jornada amb ganes després de l’'èxit' de la cimera al més alt nivell entre el president dels Estats Units, Donald Trump, i el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un. El president nord-americà ha declarat, després de la trobada, que "tot ha anat millor del que es podia imaginar" i ha apuntat, després de conèixer Kim, que tindran "una relació excel·lent".

Trump i Kim Jong-un han signat una declaració conjunta després de la seva reunió a Singapur. En línies generals, Donald Trump ha condicionat la retirada de sancions a la desnuclearització de Corea del Nord mentre que Kim s'ha compromès a aquesta vagament.

Ara està per veure si l'IBEX és capaç de superar els màxims de la setmana passada, els 9.940 punts, en preus de tancament

"El món sembla més bonic quan Trump i el dictador nord-coreà es donen la mà, oi? Almenys això és el que estan dient els mercats aquest matí. Els dos governants s'han donat la mà, Trump ha comentat que ha forjat una bona relació amb Kim Jong-un i aquest ha dit que la reunió és un bon preludi per a la pau", apunta Ramon Morell, expert d'ETX Capital.

ALCISTES I BAIXISTES

De tornada a l'IBEX, els valors que més s'han revalorat aquesta sessió han estat DIA (+1,30%), Bankinter (+1,21%) i Meliá Hotels (+1,71%).

També Grifols (+1,09%) ha estat un dels millors valors de la sessió, després de rebre una bona valoració per part dels analistes de Berenberg, així com Inditex (+1,08%), que demà, dimecres, presentarà els resultats del seu primer trimestre fiscal.

Per la seva banda, Mapfre ha pujat un 0,86% tot i que analistes de Barclays han afirmat en un informe que l'asseguradora presenta més debilitats que fortaleses. A més, Telefónica ha pujat més d'un 0,3% després de l'anunci del llançament de la marca O2 a Espanya.

Mentrestant, les companyies que més s'han deixat aquesta sessió han estat Técnicas Reunidas (-1,66%), ACS (-1,37%) i Indra (-1,32%). Així mateix, Mediaset s'ha deixat a prop d'un 0,85% després de perdre el suport dels analistes de Kepler, malgrat que la cadena televisiva emetrà aquestes setmanes el Mundial de Rússia 2018.

ALTRES BORSES

La resta de parquets europeus, igual que l'IBEX, han començat dimarts amb més força. No obstant això, cap al final de la sessió s'han anat desinflant els seus guanys, i fins i tot l'han tancat amb signe mixt. Per exemple, el CAC 40 francès s'ha deixat un 0,38%.

Mentrestant, a l'altre costat de l'Atlàntic, Wall Street registra signe mixt al tancament del mercat espanyol, ja que l'índex Dow Jones ha cedit lleument al començament de la sessió. Encara que posteriorment ha passat als guanys, i ara puja suaument.

LA MIRADA POSADA EN LA FED

Pel que fa a l'agenda de la jornada, aquest dimecres s'ha conegut la dada d'inflació de maig als Estats Units. Aquest ha marcat màxims de sis anys, ja que l'índex de preus al consum (IPC) ha repuntat un 2,8% en taxa interanual. A més, cal destacar que la taxa d'atur al Regne Unit s'ha mantingut al 4,2% a l'abril. Per la seva banda, la confiança Alemanya (ZEW) a la Zona Euro ha caigut fins a nivells de 2016.

No obstant, la mirada dels inversors ja es dirigeixen cap als Estats Units. En concret, es fixen en la Reserva Federal (Fed), que aquesta jornada ha començat la reunió, que continuarà demà, quan anunciarà la seva decisió sobre els tipus d'interès.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, "l'IBEX s'ha desplaçat aquest dimarts dins d'un rang de preus bastant estret, amb un màxim durant la sessió als 9.961 punts, que coincideix amb la zona de resistència que li confereix el nivell d’ajust/retrocés del 61,8% de tota la caiguda prèvia, la que va portar l'índex des dels 10.290 fins als 9.400 punts en tres setmanes. De la qual cosa es dedueix que, en teoria, si fos capaç de superar aquesta resistència amb força i en preus de tancament el següent nivell el trobaríem als 10.060 punts, per on passa la MM200".

"I per sobre i de major rellevància encara tenim l'origen del moviment, els 10.290 punts. Aquí és on hi ha la clau de tot" afegeix l'expert. "Els 10.000 punts no són res, una simple xifra rodona, bonica i psicològica. Però aquí no tenim cap resistència en aquest moment. Tot i que sí que ho són els màxims de maig. Al cap i a la fi, per sobre dels màxims de maig tornaríem a tenir mínims i màxims creixents des de finals de març i així no cauria", indica Rodríguez.

"Per a més senyal de fortalesa seria bo que el Santander tanqués com més aviat millor el buit baixista de fa dues setmanes als 4,89 euros. Tancar per sobre implicaria anul·lar el buit baixista que va emplenar la setmana passada sense èxit. Important també que els títols de Telefónica no perforin el gran suport que presenta en els mínims anuals, els 7,45 euros", conclou l'analista tècnic.

Últimas noticias