Pèrdues a Wall Street: la borsa americana es contagia del pessimisme a Europa

Els inversors, preocupats pels efectes del Brexit i la crisi de la banca italiana

Per

Bolsamania | 05 jul, 2016

Actualitzat : 16:19

Pèrdues a Wall Street, després de la festivitat del Dia de la Independència. Després dels forts guanys de la setmana passada, la borsa de Nova York es troba de nou prop dels seus màxims històrics, però de moment les importants pèrdues de les borses europees no permetran al mercat americà atacar aquests nivells, que en el cas de l'S&P 500 es troben en 2.134 punts.

En opinió dels analistes de Link Securities, " el potencial impacte del Brexit tant en l'economia britànica com en l’economia de l'Eurozona, i la 'crisi bancària' italiana seguiran sent protagonistes els propers dies, pesant en l'ànim dels inversors als mercats europeus.


Per la seva banda, el professor de Wharton, Jeremy Siegel, molt reconegut com a analista a Wall Street, ha pronosticat que si es produeix una millora dels beneficis empresarials, el mercat d'accions rebotarà amb força, a causa que es mantindrà l'escenari de baixos tipus d'interès. Segons ha comentat a CNBC, "si tenim un segon semestre de bons resultats, crec que podem pujar entre un 10% i un 15%".

ECONOMIA: INFORME DEL BANC D'ANGLATERRA I DADES ALS EUA


El Banc d'Anglaterra ha començat a donar passos ferms per assegurar l'estabilitat financera i econòmica del Regne Unit després del Brexit. Precisament, aquest dimarts ha publicat l'Informe d'Estabilitat Financera, en el qual ha anunciat una retallada amb efectes immediats dels requisits de capital davant riscos anticíclics per als bancs fins al 0,0% des del 0,5%. Aquesta mesura d'urgència es pren, segons la institució presidida per Mark Carney, davant la "cristal·lització dels riscos" provocats pel Brexit.

"Hi haurà un període d'incertesa i d'ajust arran del resultat de la consulta. Es necessitarà temps perquè el Regne Unit estableixi noves relacions amb la Unió Europea i la resta del món. Cal esperar que hi hagi volatilitat als mercats i en l'economia mentre es desenvolupa el procés", afirma l'informe, segons recull CNBC.


Als Estats Units, l’ISM de Nova York de juny ha pujat fins a 45,4 des de 37,2. Falten per publicar-se encara les comandes de béns duradors del mes de maig.


EMPRESES: LA JUSTÍCIA FALLA A FAVOR DE MCDONALD´S


El Tribunal General de la UE ha desestimat el recurs de l'empresa Future Enterprises, amb seu a Singapur, per poder registrar la seva marca Maccoffee per a productes alimentosos i begudes per evitar el risc que s'aprofiti de la marca McDonald's i obtingui un avantatge deslleial per la notorietat de la societat nord-americana de menjar ràpid. La justícia comunitària atorga d'aquesta manera el dret a la multinacional americana tant sobre el seu prefix 'Mc' com sobre 'Mac'.


ALTRES MERCATS: LA LLIURA SEGUEIX DEVALUANT-SE CONTRA EL DÒLAR I L'EURO


Els futurs sobre el petroli West Texas cauen 2,8%, fins a 47,60 dòlars.


Els bons del Tresor EUA a 10 anys pugen 15/32 dòlars; la seva rendibilitat cau fins a l'1,392%.


L'euro cau 0,03, fins a 1,1153 dòlars. A més, la lliura esterlina s'ha afeblit aquest dimarts fins al seu pitjor canvi enfront del dòlar des de finals de uny de 1985. Aquest fet agreuja el seu desplom d'1,4878 dòlars a 1,3118 dòlars després del sí al 'Brexit' votat pels britànics al referèndum del passat 23 de juny al Regne Unit.


L'analista de Bolsamanía, José María Rodríguez, explica des d'un punt de vista tècnic que el més interessant en aquest moment del mercat es troba en el "moviment de les divises" i que "després d'una setmana immersa dins d'un estret rang lateral tornem a veure la lliura devaluant-se, o el que és el mateix, depreciant-se principalment contra l'euro i contra el dòlar".

Últimas noticias