Pèrdues a Wall Street després de les mesures fiscals del Regne Unit

Les dades d'atur setmanal han estat millors del previst

Per

Bolsamania | 17 nov, 2022

Wall Street cotitza aquest dijous amb pèrdues després del tancament baixista de dimecres. Dona la sensació que el mercat ha entrat en una fase de consolidació després de les fortíssimes pujades acumulades durant les últimes quatre setmanes.

Per anàlisi tècnica, no seria estrany veure l'S&P 500 buscar la zona de suport dels 3.900 punts, preu que anteriorment va actuar com a resistència. L'índex també es pot dirigir cap al buit alcista de la sessió del 10 de novembre passat, situat entre els 3.818 i els 3.860 punts.

A més, el mercat descompta les mesures fiscals anunciades pel Regne Unit, després del caos que van generar els plans de la primera ministra anterior, Liz Truss. El ministre d'Economia, James Hunt, ha anunciat un augment d'impostos i una retallada de despeses per valor de 24.000 milions i 30.000 milions de lliures, respectivament. A més, ha anticipat creixement negatiu del PIB el 2023 i ha dit que el Regne Unit ja està en recessió.

DADES ECONÒMIQUES I MEMBRES DE LA FED

A l'agenda econòmica dels Estats Units, s'han publicat les dades d'atur setmanal. Les peticions setmanals de desocupació han baixat fins a les 222.000, durant la setmana de l'11 de novembre, des de les 226.000 registrades durant els set dies previs. També es va fer públic l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia, que mostra un descens del 19,4%.

Així mateix, diversos membres de la Reserva Federal faran intervencions públiques. Qui ja s'hi ha pronunciat és el president de la Fed de San Luis, James Bullard, que ha demanat augmentar les taxes d'interès encara més per complir l'objectiu del banc central de ser "prou restrictiu" i controlar la inflació.

"Fins i tot sota aquests supòsits generosos, la taxa de política encara no es troba en una zona que es pugui considerar suficientment restrictiva", ha assenyalat Bullard. "Per assolir un nivell prou restrictiu, els tipus d'interès hauran de pujar encara més".

I és que els inversors han descomptat amb entusiasme que la inflació als Estats Units ha tocat sostre, malgrat les contínues advertències del banc central nord-americà, que intenta contenir aquest optimisme.

UCRAÏNA ÉS EL PRINCIPAL FACTOR NEGATIU

Pel que fa a les tensions geopolítiques, la guerra a Ucraïna és el "factor negatiu més important" per a l'economia mundial aquest any, i molt probablement també per al 2023, segons ha comentat la directora gerent del Fons Monetari Internacional, Kristalina Georgieva, durant la cimera del G20, que se celebra a Indonèsia.

En aquest sentit, el president ucraïnès, Volodimir Zelenski, ha negat la versió que va ser un míssil llançat per Ucraïna el que va caure a Polònia i va matar dues persones, cosa que posa en dubte la versió de l'OTAN i dels EUA sobre l'incident.

Als Estats Units, els republicans han obtingut el control de la Cambra de Representants per un estret marge, per la qual cosa hi haurà un Congrés dividit, ja que els demòcrates han aconseguit retenir el control sobre el Senat.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, els resultats de les companyies tecnològiques Nvidia i Cisco han estat ben rebuts pels inversors.

Durant la jornada, s'han conegut les dades de dues empreses al detall, amb resultats contraposats. Macy's puja després dels seus resultats, però Kohl's cau després de publicar les seves xifres, després de les previsions negatives per a la temporada nadalenca anticipades dimecres per Target.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,8% (84,03 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, cedeix un 1,30% (91,62 dòlars). L'euro es deprecia un 0,69% (1,032 dòlars) i l'or cau un 0,78% (1.761 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 3,7% i el bitcoin retrocedeix un 0,6% (16.445 dòlars).

Últimas noticias