Nous rècords a Wall Street després de la caiguda de l'IPC i a l'espera de la Fed

L'evolució dels preus i les projeccions sobre els tipus centren l'atenció

Per

Bolsamania | 12 jun, 2024

Compres a Wall Street aquest dimecres després del signe mixt de dimarts, que permeten a l'S&P 500 i el Nasdaq renovar els màxims històrics marcats a la sessió passada gràcies a l'impuls d'Apple. Això després de conèixer la dada clau d'inflació del maig, que ha baixat més del previst, i a l'espera de la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed).

Pel que fa a l'IPC, l'índex general s'ha moderat al maig al 3,3% en taxa interanual enfront del 3,4% registrat a l'abril, segons les dades publicades per l'Oficina d'Estadístiques Laborals dels Estats Units. Per part seva, la inflació subjacent, que exclou aliments i energia, ha baixat al 3,4% des del 3,6% anterior. Les dues magnituds han millorat les previsions de consens.

Naeem Aslam, cap d'inversions a Zaye Capital Markets, destaca que, després de conèixer aquestes dades, "les probabilitats d'una retallada de tipus al juliol s'han disparat", si bé creu que "és més probable que es produeixi una retallada de tipus a setembre".

INDICARÀ LA FED MENYS RETALLADES DE TIPUS?

I després de la inflació, arribarà el moment de conèixer la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed). El mercat descompta que el banc central nord-americà tornarà a deixar les taxes a la forquilla compresa entre 5,25%-5,5%, per la qual cosa centrarà la seva atenció en les projeccions econòmiques i, sobretot, en el diagrama de punts de l'organisme.

Si al mes de març passat els funcionaris de la Fed esperaven tres reduccions de tipus abans que finalitzés l'any 2024, ara els inversors estimen que les seves expectatives han canviat i que, com a molt, contemplaran dues baixades de tipus i, fins i tot, només una.

"En aquest darrer cas, creiem que la reacció dels mercats de bons i accions serà negativa, mentre que el dòlar es revalorarà amb relació a la resta de principals divises", afirmen a Link Securities.

D'altra banda, aquests experts assenyalen que no esperen cap canvi en els principals paràmetres de política monetària del banc central nord-americà, “tot i que caldrà analitzar cada paraula que digui Powell per fer-nos una idea més precisa de quines són les intencions de la Fed en matèria de tipus a mitjà termini".

En definitiva, el mercat estarà pendent d'aquestes referències clau. Però, "davant d'una Fed i inflació poc favorables, podríem veure una sessió de caigudes", remarquen a Bankinter.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

En el pla empresarial, Oracle es dispara un 11% després d'anunciar acords amb Google i OpenAI en relació amb els seus serveis en computació al núvol, que han aconseguit eclipsar els seus febles resultats trimestrals.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,64% (79,18 dòlars) i el Brent avança un 1,60% (83,21 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,87% (1,0833 dòlars), i l'unça d'or guanya un 1,16% (2.353 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa 4,285% i el bitcoin suma un 2,99% (69.446 dòlars).

Últimas noticias