Morgan Stanley se la juga amb Espanya: "És una de les apostes més interessants"
"La perifèria europea és una de les temàtiques més interessants del mercat", afirmen
Actualitzat : 13:34
Morgan Stanley se la juga amb Espanya, Itàlia, Portugal i Irlanda. Els analistes del banc nord-americà consideren que "l'exposició a la perifèria europea és una de les temàtiques més interessants del mercat" actualment. En la seva opinió, les accions exposades a aquests països ofereixen un punt d'entrada atractiu i estan en sobrevenda.
Noticia relacionada
Turismo y automoción, principales destinos de los 140.000 millones de ayudas de la UEA més, les seves valoracions són baixes i "es beneficiarien de les propostes del Fons de Recuperació de la Unió Europea", valorat en 750.000 milions d'euros i del qual Espanya pot beneficiar-se en uns 140.000 milions.
Per a Morgan Stanley, aquesta iniciativa serà un dels principals catalitzadors positius per a les accions espanyoles, italianes, portugueses i irlandeses i suposa una raó de pes per apostar per aquests mercats a curt i mitjà termini.
El nou fons de recuperació de la UE "podria marcar un punt d'inflexió important i rebaixar les primes de risc a tota la zona euro, particularment a la perifèria", afirmen. "Els nostres equips d'estratègia europeus ja s'han tornat neutrals respecte a l'euro i són optimistes sobre el crèdit en euros i els bons perifèrics per reflectir aquesta opinió", afegeixen.
Noticia relacionada
Bruselas propone elevar de 500.000 hasta 750.000 millones el Fondo de RescateDins de les accions, creuen que el sector financer i el de les matèries primeres seran els principals beneficiats dels mercats perifèrics. I encara que reconeixen que trobar un bon punt d'entrada a molts valors és "complicat", afegeixen que "pot ser molt gratificant" en el futur.
Entre la llista de 50 accions més interessants per invertir de la zona euro ara mateix, n'esmenten 11 que són especialment atractives, com Applus, Santander, CaixaBank, Cellnex Telecom, EDP Renovables, EDP, Enel, Ferrovial, Mediobanca, Merlin Properties, Moncler, Prysmian i UniCredit.
Morgan Stanley afegeix que el fons de recuperació "podria marcar un pas clau cap a una major capacitat fiscal, que hauria d'enfortir la confiança dels inversors en la permanència de la unió monetària". Segons la seva valoració, "la grandària dels recursos anunciats és "impressionant", i "si s'implementa" les accions esmentades poden comportar-se de manera molt positiva durant el que resta de 2020.
Noticia relacionada
El BCE saca la artillería y lanza un programa de compra de activos de 750.000 millonesLa cistella de 50 accions europees que consideren aquests experts cotitza a mínims relatius des de 2012 i s'ha comportat molt pitjor que els diferencials de risc de països com Itàlia o Espanya, la qual cosa consideren una oportunitat.
D'altra banda, assenyalen que les valoracions relatives en funció d'altres ràtios com ara el Preu/Benefici "semblen molt atractives", encara que reconeixen que la crisi de la Covid-19 ha alterat de manera molt rellevant les anàlisis tradicionals de valoració.
A més del llançament del futur fons de recuperació, els inversors esperen que el Banc Central Europeu (BCE) continuï donant suport a la zona euro durant els pròxims mesos, després d'anunciar al març un programa extraordinari de compra d'actius per valor de 750.000 milions d'euros.
Noticia relacionada
El consenso espera que el BCE posponga a junio el esperado anuncio de un 'QE' infinitoEl BCE necessita "recarregar" el programa de compres d'emergència pandèmica PEPP com a mínim en 350.000-400.000 milions d'euros per estar còmode fins a desembre. És a dir, elevar-ho simbòlicament per sobre del bilió d'euros", explica Gilles Moëc, economista en cap d'AXA IM.
El BCE s'ha compromès a mantenir el programa com a mínim fins a finals d'any i, encara que ha reduït el nivell de compres des del pic de 8.500 milions d'euros diaris a què va arribar a començaments de maig, el ritme actual implica que el pla s'esgotarà al setembre, afirma aquest analista.
En la seva opinió, els factors de política econòmica afavoreixen que s'anunciï l'increment del PEPP ara, aquesta setmana, enlloc d'esperar a la reunió programada al juliol. "De fet", conclou," no té sentit retardar les decisions per incentivar els Governs nacionals a 'fer la seva part', ara que la Comissió Europea ja ha fet públic el seu projecte".