Manca de tendència a Wall Street a l'espera de novetats comercials

El mercat espera un nou senyal d'optimisme aranzelari

Per

Bolsamania | 06 nov, 2019

DJ INDUSTR AVERAGE

16:51 04/10/24

  • 42.047,42
  • 0,09%35,83
  • Max: 42.313,58
  • Min: 41.972,11
  • Volume: -
  • MM 200 : 39.283,30

Wall Street registra signe mixt i escàs moviment després que el Dow Jones marqués nous màxims històrics aquest dimarts, la que va ser la tercera sessió consecutiva en verd. Aquest dilluns, els principals índexs de la Borsa de Nova York van marcar nous rècords de manera simultània després de descomptar un acord comercial entre els Estats Units i la Xina. Tot i que dimarts l'S&P 500 va caure un 0,1%, la fortalesa dels índexs de Nova York és molt destacada.

Dins de l'àmbit empresarial, companyies com Qualcomm, Expedia i TripAdvisor publicaran els seus comptes al tancament de mercat. Des del començament de la temporada de resultats, un 75% de les entitats ha aconseguit batre les expectatives dels analistes.

En matèria econòmica, la productivitat laboral del tercer trimestre ha baixat un 0,3%, molt per sota de la pujada esperada del 0,9%. A més, els costos laborals del mateix període van repuntar un 3,6%, molt per sobre del 2,2% pronosticat.

LA XINA I ELS EUA SEGUEIXEN NEGOCIANT

L'anomenat acord comercial de 'fase u' entre la Xina i els EUA està a l'abast dels dits, però, la seva consecució no està exempta d'obstacles.

Segons informacions de diversos mitjans nord-americans, Pequín pressiona Donald Trump perquè elimini més aranzels, essencialment la tanda imposada al setembre, com a part d'aquest tracte. S'espera que l'acord, que pot ser signat a finals d'aquest mes per Trump i el president xinès, Xi Jinping, a un lloc encara per determinar.

A més, l'acord inclourà un compromís dels EUA d'eliminar els aranzels programats pel 15 de desembre, sobre l'entorn de 156.000 milions d'importacions xineses, incloent-hi telèfons mòbils, ordinadors portàtils i joguines. Fonts de Washington han assenyalat que aquesta tanda d'impostos que ha de imposar-se el 15 de desembre s'està considerant com a part de les negociacions, així com una cimera bilateral aquest mateix mes per a la signatura.

SENYAL MOLT ALCISTA PER A LES BORSES

Per Mensur Pocinci, director d'anàlisi tècnica del banc suís Julius Baer, ​​els nous màxims històrics de la renda variable nord-americana suposen un senyal alcista, ja que indica que les accions han escalat l'anomenat 'mur de la preocupació', conegut popularment en anglès com 'wall of worry'.

Aquest expert explica que els inversors "temen intuïtivament" dels nous màxims de les borses, ja que esperen decebedors rendiments futurs quan els preus són alts. No obstant això, Pocinci assenyala que "l'evidència empírica suggereix el contrari", ja que els nous màxims típicament són seguits de nous guanys.

Aquest expert afirma que una manera simple de mesurar aquest fenomen és explicar la quantitat de setmanes que han passat des del màxim anterior de les útimas 52 setmanes. Segons la seva anàlisi, les borses "mostren rendiments significativament millors quan es negocien a prop d'un màxim de 52 setmanes". Per tant, conclou, els nous màxims "són un senyal alcista i els inversors han d'assegurar-se tenir suficient exposició a renda variable a les seves carteres".

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza en màxims de tots els temps. "O el que és el mateix, es troba en pujada lliure absoluta. Tècnicament, no hi ha senyal de fortalesa més important que aquesta, cosa que no vol dir que no es puguin produir correccions de curt termini (fases de reacció)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El preu ha saltat amb claredat a l'alça després d'un lateral que està durant a prop de dos anys: des de principis de 2018. I això acostuma a portar importants implicacions alcistes a mitjà i llarg termini", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,2%, fins als 57,15 dòlars, a l'espera que es publiquin els inventaris setmanals de cru als EUA. El consens espera una pujada d'1,5 milions de barrils. A més, l'euro s'aprecia un 0,1%, fins als 1,1084 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat de el bo nord-americà a 10 anys cau fins a l'1,83%, mentre el rendiment de el bo a 2 anys cedeix fins a l'1,61% i el de el bo a 3 mesos puja a l'1,55%.

Últimas noticias