Els que es van perdre el rebot, encantats amb la recaiguda de les borses per poder-hi entrar

Els permetrà enfilar-se al carro i no perdre's el ral·li que vindrà després

Per

Bolsamania | 12 jun, 2020

Actualitzat : 12:33

Els inversors que es van perdre el rebot de les borses, després de la caiguda que van sofrir a causa de la crisi del coronavirus, s'estan fregant les mans. Els dubtes han tornat a la renda variable i en això hi tenen molt a veure el pessimisme de la Reserva Federal (ha dit que s'allunya la recuperació en 'V') i la possibilitat que hi hagi una segona ona de contagis, però aquests inversors no estan preocupats. Més aviat al contrari, ja que pretenen aprofitar la recaiguda per entrar al mercat.

La idea és treure partit comprant borsa a preus de ganga i després guanyar-hi amb el ral·li que vindrà després. Això és el que creuen que faran aquests inversors, segons l'anàlisi de Swissquote Bank, que recorda que el perill més greu al qual s'enfronten ara mateix les accions és la possibilitat que hi hagi un rebrot de Covid-19. Als EUA ja n'hi ha indicis, i si es confirma, o si es produeix a més països que estan a poc a poc reobrint les seves economies amb una desescalada progressiva, com és el cas d'Europa, l'impacte pot ser considerable.

"Si els inversors comencen a saltar amb la notícia d'una segona ona, això portaria a un altre període de confinament i tancament econòmic, i llavors els mercats borsaris mundials es veurien afectats per una altra onada de vendes generalitzades", diuen els analistes d'aquesta firma. Aquesta vegada, no obstant això, "la caiguda podria ser limitada" en comparació amb la patacada de març.

Però, per què? Molt senzill: el banc suís creu que serà així perquè "aquells que lamenten haver estat massa escèptics respecte a la capacitat de la Fed -i d'altres bancs centrals- per ressuscitar el mercat, i que es van perdre l'últim repunt, probablement aprofitaran aquesta segona oportunitat per a afegir-se al partit sense pensar-s'hi gaire", la qual cosa, en la seva opinió, ajudarà a mitigar la magnitud del cop.

Si al final ocorre el que prediu el Swissquote Bank, l'actitud d'aquests inversors serà totalment oposada al FOMO ('fear of missing out') pel qual s'han deixat endur molts últimament. Mentre que uns han optat per esperar al descans de les borses després del 'ral·li' (els que ara es freguen les mans amb la recaiguda), hi ha uns altres que no estaven còmodes amb perdre's l''experiència gratificant' que estaven vivint els que van entrar al març i ara acumulen fortes revaloracions, d'un 30% de mitjana, per la qual cosa s'han llançat a comprar durant les últimes setmanes, malgrat els preus elevats, amb l'esperança que el rebot continués.

Aquestes compres han retroalimentat les pujades de les borses... fins ara, ja que les males notícies estan proliferant. Comprar pel FOMO pot revelar-se com una mala decisió, i de fet són molts els experts que alerten que tots els que van entrar en ple 'ral·li' poden acabar enxampant-s'hi els dits. També n'hi ha de més optimistes, com els analistes d'AvaTrade, que no creuen que les vendes actuals "siguin poc més que un recapte de guanys", i ho atribueixen tot al fet que "els inversors estan ansiosos per obtenir beneficis".

APROFITARAN LA RECAIGUDA ELS GESTORS ESPANYOLS?

Sigui com sigui, si les borses entren en una espiral baixista, pot ser que els gestors espanyols no s'ho pensin a l'hora d'entrar en borsa. Sobretot tenint en compte que s'han perdut el 'ral·li' del mercat per por del Govern de coalició PSOE-Podemos. La desconfiança sobre l'economia d'Espanya i sobre les mesures proposades pel partit de Pablo Iglesias per aconseguir la recuperació ha empès aquests gestors a vendre durant la pandèmia, i ara que veuen que la borsa es recupera amb força, alguns volen reenganxar-se al tren.

No obstant això, pot ser que la millor opció sigui esperar, perquè van vendre barat i comprarien molt més car, amb la consegüent pèrdua de rendibilitat per als seus inversors. Si esperen a la caiguda de la renda variable, que alguns asseguren que ja ha començat, aprofitaran millor la situació.

Últimas noticias