Els 24 valors millor posicionats en el context post-pandèmia, segons EDM

Tecnològiques, farmacèutiques, de salut i gran consum són un "dipòsit de valor"

Per

Bolsamania | 23 jun, 2020

La boutique EDM, pertanyent al grup Mutua Madrileña, ha avaluat la intensitat de l'impacte de la Covid-19 en els valors de borsa espanyola, europea i nord-americana, i ha identificat una sèrie de companyies que, “pel seu model de negoci i la vàlua dels seus equips directius”, són les millor posicionades en el context post-pandèmia.

Les empreses tecnològiques, farmacèutiques, de salut i gran consum destaquen a l'anàlisi per la seva elevada qualitat i perquè l'afectació del coronavirus serà “limitada o nul·la”, atès que es tracta de líders dels seus sectors i disposen de balanços robustos, ingressos diversificats i alta liquiditat, la qual cosa “els permetrà sortejar bé l'escenari actual”.

Entre els 24 valors que ha seleccionat l'equip d'EDM, hi ha noms espanyols com Telefónica, Laboratorios Rovi, Euskaltel i Immobiliaria Colonial, entre altres. Entre els europeus i americans, destaquen Nestlé, Novo Nordisk, Roche, SAP, Amazon, Microsoft, Netflix o Nvidia.

Los valores mejor posicionados en la post-pandemiaEDM

El president de EDM, Eusebio Díaz-Morera, creu que aquestes companyies, en les quals participen els fons d'EDM, constitueixen un “dipòsit de valor” en termes de balanç (solidesa i solvència) i de la viabilitat a llarg termini dels seus negocis. En alguns casos, de fet, “fins i tot s'estima un impacte nul o favorable de la pandèmia”. “Al 2020, es registraran caigudes dels beneficis d'aquestes empreses, però el valor de les corporacions no està determinat per les cabrioles de la seva cotització en borsa, sinó bàsicament pel seu acompliment durant els pròxims anys”, explica Díaz-Morera.

Díaz-Morera subratlla que, durant les últimes setmanes, les borses, a causa de la inherent volatilitat, han tingut un moviment lateral, fins a les més recents pujades a mesura que els inversors assenten la convicció d'una recuperació gradual en la segona meitat de 2020. “El rendiment de les accions de companyies de perfil defensiu, com a salut o farmacèutiques, i les de perfil de creixement, com les tecnològiques, han superat a les cícliques industrials. En el moment en què es constati la recuperació, aquestes últimes registraran les recuperacions més elevades”, estima el directiu.

Últimas noticias