Lleu repunt a Wall Street amb l'S&P 500, de nou, a màxims

L'S&P i Nasdaq van marcar aquest dijous nous màxims històrics

Per

Bolsamania | 25 jun, 2021

Wall Street registra guanys, amb l'S&P 500 marcant nous màxims històrics després dels obtinguts aquest dijous, situant-se en pujada lliure absoluta junts amb Nasdaq. Aquesta la millor situació tècnica per a qualsevol subjacent.

El president Biden va anunciar ahir a la nit un acord amb els congressistes republicans i demòcrates per aprovar el seu pla d'infraestructures, encara que dotat amb molt menys diners del que es preveia inicialment. L'acord contempla 1,2 bilions milions de dòlars durant els pròxims vuit anys, amb noves inversions en infraestructures valorades en 580.000 milions de dòlars.

EL MERCAT S'ADAPTA A LA FED

Sobre la política monetària, "els inversors semblen haver acceptat ja que la Reserva Federal (Fed) es veurà forçada, atès el fort creixement de l'economia i de la inflació, a iniciar el procés de retirada d'estímuls una mica abans del que s'esperava", assenyalen des de Link Securities.

"És més, els futurs ja descompten una pujada dels tipus d'interès oficials el 2022, cosa que entenem que no ha de sorprendre a ningú a causa de la forta recuperació que està experimentant aquesta economia", afegeixen aquests experts.

En aquest sentit, l'índex d'inflació PCE, que reflecteix els canvis en els preus dels productes i serveis comprats pels consumidors als EUA i és la mesura que observa la Fed per calibrar les expectatives d'inflació, ha repuntat fins al 3,9% en taxa interanual, lleugerament per sota del 4% anticipat.

No obstant això, es tracta del seu nivell més elevat en gairebé tres dècades, des de 1992. Per la seva banda, el PCE subjacent ha repuntat fins al 3,4% des del 3,1% en taxa interanual, en línia amb els pronòstics. Durant la passada reunió, la Fed va haver d'elevar les seves previsions per a aquest indicador fins al 3,4% per al conjunt de l'any en taxa general i fins al 3% en taxa subjacent.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A més, la Fed va anunciar ahir a la nit que aixeca totes les restriccions restants sobre les recompres d'accions i els dividends per als 23 bancs que han aprovat els seus tests d'estrès, de manera que aquestes entitats es preparen per retornar milers de milions de dòlars que tenen en excés de capital als seus accionistes.

Al capítol de resultats empresarials, Nike es dispara més d'un 10% després de superar els pronòstics amb els seus resultats.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,35%, fins als 73,56 dòlars, i es manté en màxims des d'abril de 2019. A més, l'euro s'aprecia un 0,27% i es canvia a 1,1962 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,65%, fins a 1.788 dòlars mentre, el bo nord-americà a 10 anys baixa lleugerament fins a situar-se a l'1,485%. Finalment, el bitcoin baixa un 5,55%, fins 32.891 dòlars.

Últimas noticias