L'inversor no creu en Europa i la seva confiança cau a mínims de sis anys

Segons l'últim informe de Sentix després d'una enquesta realitzada a principis d'octubre

Per

Bolsamania | 07 oct, 2019

La confiança inversora a Europa no travessa el seu millor moment. Segons Sentix, la dada (-16,8) ha caigut a mínims de sis anys i mig l'octubre. Entre els temors d'una recessió i l'actuació dels bancs centrals, l'inversor no es fia dels mercats.

"No hi ha hagut una reacció positiva a les mesures preses pels bancs centrals", assenyala Sentix al seu informe d'investigació.

Des d'IG assenyalen que "a més, la lectura d'avui no només ha estat rebuda amb vendes per part de la moneda comuna europea per tractar-se de la seva lectura més baixa dels últims 6 anys i mig, sinó perquè la dada obtinguda (-16,8 punts) se situa molt lluny de la xifra del mes precedent (-11,1) i de les expectatives del mercat (-13,0)".

Al seu torn, subratllen que "aquesta no ha estat l'única mala notícia que han rebut l'economia de l'Eurozona ja que, una hora abans de l'obertura dels mercats europeus, l'Oficina Federal Estadística alemanya, Destatis, constatava l'enèsima punxada de l'activitat fabril en la primera economia europea i quarta del planeta".

Cal recordar que l'enquesta duta a terme per Sentix és la primera després que Mario Draghi tornés a treure el seu bazooca a la llum un cop més. Concretament, va ser realitzada entre 957 inversors entre el 3 i el 5 d'octubre.

Últimas noticias