L'IBEX torna per enèsima vegada a la zona dels 8.500 punts
L'índex espanyol no és capaç de pujar de forma regular i torna al punt de partida després de dues sessions de caigudes
- Les actes de la Fed mostren l'intens debat dins de la institució sobre la política monetària
- En castellano: El Ibex vuelve por enésima vez a la zona de los 8.500 puntos
Actualitzat : 10:32
Les borses europees cotitzen en positiu després de la publicació de les actes de la reunió de juliol de la Reserva Federal dels EUA (Fed). Aquestes van mostrar que només un membre va votar a favor d'apujar els tipus d'interès i que la majoria va preferir esperar i conèixer més dades econòmiques abans d'elevar el preu del diner. A Espanya, l'IBEX modera els guanys inicials i avança un 0,3%, per col·locar-se per sobre dels 8.500 punts.
Al mercat espanyol, OHL ha emergit com un dels grans protagonistes de la premsa financera les últimes setmanes, encara que no per una raó positiva. L'enfonsament de les accions de més del 30% a l'agost ha provocat que la constructora acapari titulars, amb continus cops de cua i molta volatilitat en el parquet. A Espanya es comercialitzen 17 fons d'inversió la exposició dels quals a aquest títol supera l'1%. Al començament de la sessió europea avança al voltant de l'1%, a 2,20 euros per acció.
LES BORSES SEGUEIXEN PENDENTS DE LA RESERVA FEDERAL
Les accions nord-americanes van tancar generalment a l'alça la sessió de dimecres, mentre els inversors segueixen sospesant les possibilitats que la Fed augmenti els tipus al setembre. El document de les actes mostra l'intens debat dins de la institució sobre la política monetària que ha de seguir l'entitat els propers mesos. "Els membres del Comitè de Mercat Obert de la Fed (FOMC, per les sigles en anglès) van acordar que, abans de retirar les mesures d'acomodació monetària, seria prudent acumular més dades que reforcin el moment del mercat laboral i l'activitat econòmica", segons mostren les actes.
A Àsia, les accions han tornat a tancar amb signe mixt. No obstant això, a la sessió d'avui és el Japó qui més cau, amb retrocessos de l'1,57% .La Xina acaba per segona sessió consecutiva pràcticament plana, amb l'índex de Xangai caient un 0,14%, mentre que a Hong Kong i Corea acaben amb signe positiu, avançant un 1,28% i un 0,52% respectivament.
A més, el preu del petroli ha continuat sent protagonista, ja que cotitza en màxims de les últimes cinc setmanes per l'expectativa que l'OPEP retalli o congeli la seva producció en la reunió informal de setembre, que se celebrarà a Algèria. A l'inici de la sessió europea, el barril Brent cotitza a 49,82 $ i deixa a l'abast els 50.
José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, destaca que "l'or negre 'ha rebotat un 15% després de recolzar-se en la MM200 (mitjana mòbil de 200 sessions). "Això no vol dir ni de bon tros que des d'aquí hagi de recuperar de nou la zona de màxims anuals (52,86 $) d'una tacada, simplement ens està dient que el preu ha rebotat davant una de les potencials zones de suport", afirma.
En el pla macroeconòmic, el Regne Unit presentarà l'evolució de les seves vendes al detall durant el mes de juliol. A més es donaran a conèixer dades sobre IPC de la Zona Euro i les actes de la reunió de política monetària de juliol del Banc Central Europeu (BCE). Als EUA, es coneixerà més tard l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia i parlaran dos membres de la Fed: W. Dudley i J. Williams.