L'IBEX tanca en vermell, però puja un 0,7% setmanal i supera els 9.260 punts

L'IBEX i Europa celebren el bon curs de les negociacions comercials

Per

Bolsamania | 01 mar, 2019

Actualitzat : 18:51

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

L'IBEX ha pujat un 0,69% a la setmana, tot i haver tancat aquest divendres amb una caiguda del 0,11%. El selectiu s'ha situat als 9.267 punts, de manera que ha aguantat el suport dels 9.260 punts. Els números vermells d'aquest divendres han arribat a l'últim moment, ja que durant tota la sessió el selectiu ha cotitzat en verd i fins i tot ha superat els 9.300 punts. Tot això en una jornada durant la qual han arribat bones notícies respecte a les negociacions comercials entre la Xina i els EUA, que han animat els inversors.

A l'àmbit empresarial, el valor més alcista ha estat Técnicas Reunidas (+6,89%), que ha avançat després d'un consell positiu de Kepler. El segueix Cellnex (+6,29%), que s'ha recuperat de la caiguda de gairebé el 4% que va patir ahir després d'anunciar la seva ampliació de capital de 1.200 milions d'euros, i Viscofan (+5,55%), que ha tornat a accelerar després d'haver repuntat gairebé un 8% al començament de la sessió.

Els pitjors valors de l'IBEX han estat BBVA (-1,74%), Telefónica (-1,45%) i Red Eléctrica (-1,39%). Aquest últim s'ha vist afectat per una rebaixa de valoració dels analistes d’RBC que li han retallat el preu objectiu un 10%.

Dins del Mercat Continu cal destacar la pujada del 22,38% d'OHL, recolzat en l'augment de la participació de BBVA Asset Management fins al 3,156% en el capital, amb un paquet de 9 milions d'accions.

En negatiu, cal remarcar la caiguda de Deoleo, que s'ha desplomat un 13,57%, després d'haver anunciat pèrdues de 291 milions d'euros el 2018 després d’aflorar una deteriorament d'actius de més de 200 milions d'euros i incórrer en causa de dissolució.

PROGRÉS ENTRE LA XINA I ELS EUA

Després de la decepció entre els inversors pel desacord entre Trump i Kim, l'atenció se centrarà en les negociacions comercials entre la Xina i els EUA, que han de cristal·litzar en alguna mena d'acord al llarg del mes de març.

En aquest sentit, el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, ha comentat a CNBC que "l'acord encara no està fet, però hem avançat molt". El dirigent, un dels líders de les negociacions, ha afegit que "encara tenim més feina a fer i esperem avançar aquest mes".

Informacions de Bloomberg apunten que els EUA està redactant un acord definitiu i diversos funcionaris han qualificat de "fantàstic l'avanç en les converses". Si tot va segons el previst, Donald Trump i Xi Jinping es reuniran a mitjans de març a Florida per segellar aquest text. No obstant això, el republicà s'ha encarregat de posar una nota de prudència en declarar que "sempre està preparat" per cancel·lar qualsevol acord si no és prou bo.

Les notícies han animat els inversors que han preferit deixar-se portar per l'entusiasme i han inaugurat el tercer mes d'any amb compres importants a les borses asiàtiques. Els compostos de Xangai i Shenzhen avancen més d'un 1,1%, mentre que el Nikkei també guanya més d'un 1%. Per la seva banda, Wall Street cotitza amb lleugeres pujades a l'entorn del 0,3% al tancament del mercat espanyol.

EUROPA I ALTRES MERCATS

A Europa, els índexs han tancat amb pujades que han rondat al 0,5%, en una jornada durant la qual s'han publicat els PMI manufacturers de diversos països de l’Eurozona, que majoritàriament han batut expectatives, a excepció d'Espanya. Aquest índex ha caigut per sota del 50 al mes de febrer, cosa que indica contracció. La dada d'ocupació a Alemanya s'ha mantingut sense canvis, amb una taxa d'atur del 5%.

Al mercat de divises, el barril de cru Brent, de referència a Europa, ha cotitzat amb un caiguda del 0,56% al tancament del mercat espanyol, fins als 66,02 dòlars, mentre que al mercat de divises, l'euro s'ha apreciat fins als 1,1381 dòlars. Per la seva banda, al mercat de deute, la prima de risc espanyola, que ahir va baixar dels 100 punts bàsics, avui s'ha situat a l'entorn dels 101 punts bàsics.

Últimas noticias