L'IBEX segueix sense poder amb la seva resistència tot i marcar màxims anuals

El principal nivell que cal superar es troba entre els 9.260 i els 9.300 enters

Per

Bolsamania | 22 feb, 2019

Actualitzat : 18:59

IBEX 35

17:35 25/11/24

  • 11.711,80
  • 0,47%55,20
  • Max: 11.767,60
  • Min: 11.679,60
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.134,59

L'IBEX 35 ha pujat un 0,15%, fins als 9.204,60 punts, i s'ha marcat nous màxims anuals en preus de tancament. No obstant això, el selectiu segueix sense poder superar la seva principal resistència tècnica, situada entre els 9.260 i els 9.300 enters. Durant la setmana, s'ha revalorat un 0,9%, cosa que ha augmentat el seu guany anual fins al 7,8%.

Al mercat espanyol, Liberbank (+19,90%) ha estat protagonista absolut de la sessió. Expansión ha publicat que Abanca vol llançar una OPA sobre ella i, malgrat que Liberbank ha negat converses, Abanca ha reconegut que les ha mantingut amb els accionistes principals de l'entitat i que estudia pagar un preu de 0,56 euros per acció, xifra que suposa una prima del 40%. Unicaja Banc, que manté converses per fusionar-se amb Liberbank, ha baixat un 4,2%.

Dins de l'IBEX, Indra (+3,16%) ha estat el valor més alcista del dia, seguit d'ACS (+1,71%) i Meliá Hotels (+1,49%). Entre els grans valors, Endesa ha avançat un 0,5%, Inditex, un 0,39%, i Iberdrola, un 0,24%. Al Mercat Continu també han destacat els forts guanys de Vocento (+5%).

Per contra, Siemens Gamesa ha caigut un 1,68% i ha estat el valor més baixista, seguit d'Ence Energia (-1,46%) i Bankia (-1,43%). A més, Santander ha baixat un 0,45% i Repsol, un 0,23%. Al Mercat Continu, DIA ha baixat un 5,6%, fins als 0,58 euros, molt lluny del preu de 0,67 euros ofert per Fridman en la seva OPA.

A més, aquest divendres s'han seguit publicant resultats empresarials. Cellnex (-0,57%) ha comunicat unes pèrdues de 15 milions el 2018 a causa dels costos de l'ERO a les seves filials espanyoles. Els ingressos van créixer un 14% i l'EBITDA va augmentar un 18%.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,3%, fins als 67,27 dòlars, mentre l'unça d'or puja un 0,47%, fins als 1.334 dòlars. Per la seva part, l'euro s'aprecia un 0,07%, fins als 1,1345 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins a l’1,18% i la prima de risc espanyola baixa fins a 108 punts.

NEGOCIACIONS ENTRE LA XINA I ELS EUA

Aquest divendres els inversors segueixen pendents de les negociacions entre la Xina i els EUA, que avui viuen un nou capítol. Donald Trump té previst reunir-se en Washington amb el viceprimer ministre xinès, Liu He.

Les dues parts estan preparant diversos documents d'entesa sobre diversos assumptes com els drets de propietat intel·lectual, la transferència forçada de tecnologia i el robatori cibernètic, serveis, divises, agricultura i eliminació d'aranzels al comerç.

Les dues majors economies del món busquen un pacte abans de la data límit de l'1 de març. Si tot va segons el previst, Trump s'estendrà aquesta data fins a fixar una reunió durant el mes de març amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping, durant la qual tots dos presidents signaran l'acord definitiu.

ACTES DEL BCE, BREXIT...

Pel que fa a la resta, avui se segueix parlant del contingut de les actes del BCE, en què s'apunta que es podria reobrir l'aixeta de liquiditat a la banca europea tan aviat com durant la reunió del 7 de març. La màxima autoritat monetària de la Zona Euro està molt preocupada per la desacceleració econòmica a curt termini, segons han mostrat les actes de la seva última reunió. En aquest escenari, el BCE considera que les anàlisis tècniques per preparar una nova ronda de subhastes de liquiditat a llarg termini han de realitzar-se "ràpidament".

Quant a altres aspectes destacats del dia, cal subratllar que Bloomberg parla que la Unió Europeu (UE) espera que Theresa May sol·liciti un retard de tres mesos al Brexit, citant dos funcionaris del bloc. Els funcionaris de la UE afirmen que la pròrroga de tres mesos es produiria en el marc del seu escenari més optimista. El pessimista suposa un abandonament de Regne Unit del bloc, el proper 29 de març, sense acord.

Pel que fa a les dades macro del dia, la confiança empresarial alemanya de febrer va baixar fins al mínim des del desembre del 2014, a causa de l’augment de la preocupació en les empreses alemanyes davant la debilitat de l'economia. Segons l'Institut de Recerca Econòmica alemany (IFO), l'índex de confiança empresarial en el conjunt del país va empitjorar el febrer fins als 98,5 punts, des dels 99,3 punts de gener.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"No hi ha manera. El màxim de la sessió d'aquest divendres hem vist als 9.239 punts. I com es pot observar en el gràfic diari és la quarta ocasió en què l'IBEX toca la zona de resistència dels aproximadament 9.260 punts. En teoria, tancar per sobre amb comoditat i en preus de tancament s'hauria d'interpretar com un senyal de fortalesa. I si és capaç de saltar per sobre amb claredat, ho serà. Més que res perquè això serviria per construir un nou mínim creixent i això sempre és positiu", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Però arribaríem cansats, només cal veure la sobrecompra diària. L'ideal, si és que finalment vol trencar amb força, seria que es prengués un petit descans per agafar aire i en el següent intent, amb els oscil·ladors més relaxats trencar amb força", afegeix aquest expert.

"Però com som analistes tècnics i el que ens importa per damunt de tot és el preu i només el preu, un tancament per sobre dels 9.300 punts (i si és en espelmes setmanals millor que millor) haurem de creure'ns la ruptura. El que no és impediment perquè es prengui el seu temps en la recerca dels que seria la projecció mínima teòrica de pujada, als aprox. 10.000 punts", conclou Rodríguez.

Últimas noticias