L'IBEX prolonga la seva ratxa alcista després del canvi de Govern i recupera els 9.700 punts

El selectiu espanyol ha arribat a superar els 9.800 punts al llarg de la sessió d'aquest dilluns

Per

Bolsamania | 04 jun, 2018

Actualitzat : 19:49

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

L'IBEX 35 perllonga la seva ratxa alcista i recupera certa calma després de l'agitació de la setmana passada, marcada pels esdeveniments polítics a Itàlia i Espanya. El selectiu espanyol ha pujat aquest dilluns un 1,22%, fins als 9.750,3 punts, encara que al llarg de la sessió ha arribat fins i tot als 9.830 punts.

La companyia més alcista ha estat Ferrovial (+3,53%), després que els analistes de Goldman Sachs li hagin atorgat un preu objectiu de 23 euros per acció. La cotització de la constructora al tancament de la sessió s'ha situat als 18,20 euros.

A Ferrovial l'han seguit a la part alta de la taula Acciona (+3,40%) i Cellnex Telecom (+3,05%). També ha pujat de manera destacable Iberdrola (+2,98%), afavorida per una altra bona recomanació de Goldman: els seus analistes li atorguen un preu objectiu de 7,2 euros (ha acabat la jornada als 6,35 euros) i una recomanació de 'comprar'.

CAIGUDES I MERCAT CONTINU

En canvi, el 'fanalet vermell' d'aquesta sessió ha estat Acerinox, amb una caiguda de gairebé l’1,2%, seguida de Bankia (-0,84%) i DIA (-0,52%).

Mentrestant, Duro Felguera s'ha disparat més d'un 20% al Mercat Continu com a conseqüència que Petroza Limited, societat inversora del grup d'empreses Treza Assets Management, mostrés divendres passat la seva intenció de comprar el 24,3% de la companyia.

MÉS NOTÍCIES EMPRESARIALS

Pel que fa a la resta, a l'àmbit empresarial, aquest dilluns es parla que el banc italià Unicredit està planejant una fusió amb l'entitat francesa Société Générale, segons publica Financial Times. No es devia realitzar un acostament formal però el president d'Unicredit, Jean-Pierre Mustier, fa diversos mesos que està estudiant la idea, segons el diari.

Mentrestant, al Regne Unit, Clydesdale i el Yorkshire Bank (CYBG) van dir aquest diumenge que han augmentat la seva oferta per Virgin Money. L'acord crearia el sisè prestador més gran del Regne Unit.

Així mateix, el govern francès està considerant la venda de la totalitat o una part de la seva participació del 14,3% en Air France-KLM, ha informat Reuters, citant el diari francès Les Echos. França hauria rebut l'interès d'AccorHotels. Aquesta no és la primera vegada que el grup d'hotels mostra interès per a Air France-KLM.

A Espanya, el grup britànic DS Smith ha anunciat una OPA amistosa sobre Europac per un total de 1.670 milions d'euros.

ALTRES BORSES

Amb tot, l'IBEX i la resta de borsa europees han pujat amb ganes aquest dilluns (IBEX: +1,22%; DAX: +0,37%; PSI20: +1,21%). I és que després de les incerteses de la setmana passada sembla que, de moment, les 'aigües polítiques' d'Itàlia i Espanya tornen al seu curs i que la normalitat anirà imposant-se a poc a poc. Encara s'aventuren problemes a l'horitzó (vegeu els dubtes al voltant dels pressupostos a Espanya o el que pugui oferir a Itàlia la radicalitat del nou Executiu), les incerteses del molt curt termini s'han 'superat' i això agrada.

És per això que divendres va pujar tot, incloent-hi Wall Street, que va registrar alces de l'1%, i és per això que aquest dilluns les borses hagin seguit pujant. Així, els mercats asiàtics també han tancat en verd aquest dilluns, amb el Nikkei al capdavant, i la Borsa de Nova York registra pujades entre el 0,3% i el 0,8% als seus tres principals índexs al tancament del mercat espanyol. Pel que fa a la prima de risc, l'espanyola segueix caient (-12,62%. 92,8 punts bàsics).

POLÍTICA I ECONOMIA

En un altre ordre de coses, els resultats preliminars mostren que a Eslovènia un partit antiimmigració va guanyar les eleccions parlamentàries que havien tingut lloc diumenge. El Partit Demòcrata Eslovè, de centre esquerra i anti-sistema, va obtenir el 25% dels vots.

Així mateix, la cancellera alemanya Angela Merkel va parlar sobre la zona de l'euro en una entrevista publicada diumenge, en què va donar suport a algunes de les crides d'Emmanuel Macron per a una major solidaritat dins de la unió monetària. No obstant això, a la mateixa entrevista, Merkel també va descartar l'alleugeriment del deute per Itàlia i va dir que la unitat dins de la zona de l'euro no significava que s'hagi de convertir en un bloc de deute compartit.

Pel que fa a les dades macro del dia, el nombre d'aturats registrats a les oficines dels serveis públics d'ocupació a Espanya va baixar al maig en 83.738 desocupats respecte al mes anterior (-2,5%).

Últimas noticias