L'IBEX s'acostuma a la incertesa política i tanca pla després de les eleccions

Els analistes anticipaven una reacció lleu a la baixa després dels comicis

Per

Bolsamania | 11 nov, 2019

Actualitzat : 19:37

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

L'IBEX s'ha acostumat a la incertesa política i ha tancat aquest dilluns amb una lleu caiguda del 0,06%, fins als 9.388 punts. El resultat electoral d'aquest diumenge no va dissipar els dubtes sobre la governabilitat d'Espanya, però els analistes ja van augurar que ni l'índex ni el deute espanyol patirien significativament l'extensió de la incertesa política al país.

Dins de l'IBEX la banca ha estat la més malparada de la jornada, amb Bankinter (+0,66%) i Sabadell (+0,63%) com les úniques entitats financeres que s'han salvat dels números vermells. No obstant això, CaixaBank (-1,04%) ha estat el valor més castigat del selectiu, mentre que els més alcistes han estat Indra (+1,73%) i Meliá Hotels (+1,27%).

El resultat de les eleccions del 10 de novembre dona una victòria per al PSOE que no amaga el desgast del president de govern en funcions (Pedro Sánchez), amb menys diputats que el 28A.

I arrenca una nova etapa de negociacions amb dues opcions: la gran coalició amb el PP o tornar a intentar-ho amb Podem. "Un gran pacte d'Estat és molt necessari i seria una bona alternativa, que exigiria grans consensos per realitzar la reforma que Espanya exigeix ​​i que el PSOE com a tal, té la responsabilitat de liderar en minoria", indica Gisela Turazzini, CEO de Blackbird.

En aquest sentit, l'experta indica que "l'amenaça sobre l'impost a la Banca i la regulació de les energètiques perd pes, de manera que haurien de dissipar riscos en ambdós sectors, especialment al sector d'energies renovables que amb el resultat actual, és clarament el més beneficiat de tots els sectors cotitzats de l'IBEX 35".

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'àmbit empresarial destaquen els resultats d'Almirall, que guanya 97.300.000 fins a setembre, un 4,4% més, i eleva un 17% els ingressos. Els inversors també han estat pendents de Grifols, que ha arribat a pujar un 1% (ha tancat pla) gràcies a la seva megafinanciació tancada divendres passat al tancament de mercat.

Més enllà de les nostres fronteres, la borsa de Hong Kong pateix aquest dilluns i el Hang Seng cau un 3% enmig d'una nova jornada de protestes i tensions a la ciutat autònoma. Un manifestant està en estat crític després que la policia el disparés aquest dilluns.

Al mercat de matèries primeres, el barril de Brent baixa un 0,2% al tancament de mercat a Europa i es paga als 62,37 dòlars. Per la seva banda, al mercat de divises, l'euro es revaloritza un 0,2% i es canvia per 1,1040 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

"El suport més immediat, el que deixem durant la sessió de dilluns de la setmana passada (9.328) ha servit de fre per al dia d'avui. De manera que aquest buit s'ha omplert aquest dilluns, però no s'ha tancat, és a dir, ha actuat com a suport", destaca José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Per sota tenim els 9.200 punts, que és on hi ha el suport més important en termes de curt termini. Mentre que per dalt tenim les mateixes zones de resistències: els 9.500 punts (màxims del reversal) i els màxims anuals aels 9.500 punts", afegeix.

"En qualsevol cas, cal dir que el lent i pesat moviment lateral de les últimes setmanes és una manera de corregir. Només que en lloc de fer-ho amb caigudes ho fem consumint temps. Es diria que l'IBEX va lent, però segur. O a el menys mentre es respectin els 9.200 punts no hi ha res del que preocupar-se", conclou l'expert.

Últimas noticias