L'IBEX repunta un 0,18% i mira cap a la resistència dels 9.335 punts

Les companyies energètiques han tirat del selectiu espanyol

Per

Bolsamania | 02 jul, 2019

Actualitzat : 19:21

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

Després de les mostres de debilitat registrades durant gran part de la sessió, debatent-se entre el vermell i el verd, l'IBEX ha tancat aquest dimarts amb guanys del 0,18%, fins als 9.281 punts, i ja mira cap a la resistència dels 9.335 enters. Aquests lleus guanys demostren que poc ha durat l'efecte de la Xina i els EUA, tal com ja preveien els experts.

La resta de places europees també han tancat la sessió en verd, amb alces destacades del 0,8% en l'FTSE. Europa és protagonista aquests dies per la guerra de càrrecs que s'ha obert en el si de la Unió. La reunió es va ajornar ahir fins avui dimarts, quan els líders europees han reprès les negociacions per designar qui seran els que ocuparan els llocs més alts a Europa. El debat segueix centrant-se en el principal candidat socialista neerlandès, Frans Timmermans, per a la presidència de la Comissió Europea (CE).

A més, també a Europa, s'han constituït avui els grups parlamentaris del Parlament Europeu, però no serà fins demà quan es voti el president a causa del bloqueig en les negociacions per al repartiment dels principals càrrecs.

LES ENERGÈTIQUES TIREN DE L'IBEX

Les companyies energètiques han tirat de l'IBEX. Enagás ha liderat els guanys amb un repunt del 2,59%, seguit d'Endesa i Iberdrola, que han sumat un 2,02% i un 1,67%, respectivament. A més, Red Eléctrica (+1,64%), Naturgy (+1,57%) i Acciona (+1,41%) han completat la taula dels sis millors valors.

Durant la jornada d'ahir, Ence va ser la companyia més alcista després del suport popular a la seva fàbrica de Pontevedra. No obstant això, la volatilitat és un habitual en la cotització d'aquesta companyia i avui ha estat la més castigada de l'IBEX amb un descens del 4,43%.

En vermell, també cal destacar BBVA, que s'ha deixat un 0,87%. Durant el matí d'avui s'ha conegut que l'Audiència Nacional ha citat a declarar com a investigats nou exalts càrrecs, entre els quals es troben Ángel Cano, exconseller delegat de l'entitat, i Julio Corrochano, excap de Seguretat del banc.

Un altre dels punts d'atenció durant la sessió d'avui és el petroli. El barril de Brent cedeix un 3% al tancament del mercat espanyol, després que els membres de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) acordessin ahir estendre el període de retallades de producció nou mesos més. L'acord està subjecte a l'aprovació per part dels grans productors que no pertanyen a l'organització i que previsiblement es produirà avui.

ANÀLISI TÈCNICA

"Interessant el moviment d'aquest dimarts del nostre selectiu, que després d'emplenar gairebé íntegrament el buit alcista d'aquest dilluns (9.199) tanca en números verds. Es col·loca, per tant, a les portes de la resistència dels 9.335 punts", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"En teoria, per sobre d'aquesta resistència horitzontal s'obren les portes a la possibilitat que el preu estigui tractant de construir figura de volta en 'cap i espatlles' invertida amb objectiu de pujada (mínim teòric) per sobre dels màxims anuals: els 9.588 punts. Tot i que no cal oblidar-se de la resistència que tenim en el buit baixista setmanal dels 9.410 punts. Buit que per ser tancat ha de fer-ho a preus de tancament d'un divendres", afegeix.

"En qualsevol cas, anem a veure com reacciona aquest dimecres l'IBEX davant aquesta resistència. I si s'aconseguís deixar enrere al tancament de la sessió i amb cert filtre, començarem a pensar que alguna cosa comença a canviar per a bé, per fi, en el nostre índex", assenyala.

"Quant a les borses europees, que cotitzen en màxims anuals, cal afegir que la tendència continua sent impecablement alcista. I així serà en la mesura que els preus respectin els buits alcistes d'aquest dilluns", conclou l'analista.

Últimas noticias