L'IBEX manté els 8.600 punts malgrat la pressió baixista de la banca
El selectiu ha caigut un 0,56% fins als 8.638 punts
- Cap valor del sector bancari ha acabat en positiu
- El petroli segueix cotitzant amb pujades després d'algunes jornades amb pèrdues
- En castellano: El Ibex mantiene los 8.600 puntos pese a la presión bajista de la banca
Actualitzat : 18:08
Jornada en vermell per l'IBEX-35. La banca ha arrossegat al selectiu espanyol a les pèrdues, encara que ha pogut defensar el suport dels 8.540 punts. Concretament, l'IBEX ha caigut un 0,56% fins als 8.638 punts en una sessió en la qual cap valor del sector bancari ha acabat en positiu. Cal destacar que el petroli segueix cotitzant amb pujades després de diverses jornades amb pèrdues
El fanalet vermell de la sessió ha estat un banc. Caixabank ha caigut un 2,42% fins als 2,8 euros. Els altres dos valors que l'acompanyen a la part baixa de la taula també són bancs. Banco Popular és el segon valor amb major caiguda, un -2,29% fins als 0,89 euros. Aquesta última entitat està immersa a l'ERE que afecta a 2.592 empleats, del que ja ha cobert el 86% amb baixes voluntàries. Els segueix Banc Sabadell que s'ha deixat un 2,21%.
L'IBEX ha caigut un 0,56% fins als 8.638 punts en una sessió en la qual cap valor del sector bancari ha acabat en positiu
Merlin, que ha estat la quarta companyia amb majors pèrdues, ha caigut un 2,09% fins als 9,2 euros. La socimi, que ha tancat recentment la seva fusió amb Metrovacesa, va presentar dilluns passat els seus resultats trimestrals en els quals s'informava d'un endeutament total de 3.512,5 milions d'euros en finalitzar el tercer trimestre de l'any.
Bankia també s'ha deixat més d'un 25 fins als 0,87 euros. Els dos bancs amb més pes en el selectiu espanyol també han tancat amb caigudes. En el cas de BBVA s'ha deixat un 0,52% fins als 5,96 euros i Banco Santander ha caigut un 1,08% fins als 4,3 euros. JP Morgan ha reiterat la seva recomanació de compra de Santander, de fet, ha assegurat que no dubta que “arribarà als 5 euros”. A més, l'entitat ha recomprat el 50% de la seva gestora.
Un altre valor a tenir en compte aquesta jornada és Iberdrola, que ha caigut un 1,2% fins als 5,5 euros. Goldman Sachs ho té clar. És el moment de comprar elèctriques europees després del càstig que han sofert a borsa en les últimes sessions.
A l'altre costat de la moneda, Cellnex és el valor que ha liderat els guanys amb una pujada de l'1,94% fins als 13,39 euros. La companyia va ser un dels valors més castigats durant la setmana passada en la qual va perdre més d'un 10%. El segon valor amb major pujada ha estat Amadeus amb un avanç de l'1,61% fins als 40,9 euros. Mediaset els acompanya en la part alta de la taula amb una pujada de l'1,55%.
Indra també ha registrat pujades importants de l'1,3% fins als 9,57 euros. El valor va presentar els seus resultats dilluns passat al tancament del mercat i l'endemà va tancar amb caigudes de més del 12%. No obstant això, aquest dimecres ha recuperat 1% el seu valor.
MERCATS EUROPEUS
El vermell també s'ha imposat en la resta de borses europees. Així, el CAC 40 francès s'ha deixat un 0,68%, mentre que el DAX 30 alemany ha caigut un 0,59%, amb les entitats bancàries també entre els valors que més han caigut.
D'altra banda, el FTSE 100 de Londres ha caigut un 0,55%, tot i que l'atur a Regne Unit s'hagi situat en els mínims d'11 anys en el tercer trimestre. El nombre d'ocupats aconsegueix els 31,8 milions en el primer trimestre complet després del 'Brexit'. La xifra d'aturats al país retrocedeix fins a 1,60 milions.
EL PETROLI DE TORNADA
Al mercat del cru, el preu del barril Brent es va disparar més d'un 4% davant les esperances dels inversors que es compleixi l'acord de l'Organització dels Països Productors de Petroli. Segons els experts, la congelació de la producció de cru en els 32,5 milions de barrils diaris està més a prop, però no se sabrà fins al proper 30 de novembre quan se celebri la reunió a Viena. Aquest dimecres hi ha dada sobre inventaris de cru als EUA, per la qual cosa aquesta tarda podria tornar a haver-hi volatilitat en els preus del 'or negre'.
No obstant això, aquest dimecres a l'hora del tancament del mercat del Vell Continent, el preu del barril de Brent cotitza amb caigudes del 0,68% fins al 46,63 dòlars, mentre que el barril West Texas, referent als EUA, cau un 0,55% fins als 45,49 dòlars.
ANÀLISI TÈCNICA
Segons explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, aquesta sessió ha estat més volàtil de l'acostumat. “El realment interessant és que tanquem lluny dels mínims de la sessió (8.563 punts) i per tant es pot dir que el preu ha aconseguit reaccionar a les portes de l'important suport dels 8.540 punts, els mínims de setembre”, apunta l'analista.
Per tant seguim a l'espera que el selectiu iniciï un interessant reboti fruit de la forta "sobreventa" diària, és clar sempre que no tancament en properes sessions per sota dels mínims de setembre. El problema amb el qual ens trobem en el curt termini és que la zona de resistència més immediata cotitza bastant lluny dels actuals nivells de preu, en els 9.040-9.054 punts. “Ho vol dir que molt hauria de començar a rebotar el nostre selectiu para, tècnicament parlant, tornar a tenir un primer senyal de fortalesa real més enllà dels típic rebots”, conclou l'expert.