L'IBEX 35 reconquesta els 10.500 impulsat per Acerinox i Arcelor
El PIB de l'eurozona ha mostrat un creixement del 0,6% durant el segon trimestre
- Els inversors han comprat davant la menor tensió entre els Estats Units i Corea del Nord
- Jornada positiva per als grans valors de l'IBEX, a excepció de Telefónica
- En castellano: El Ibex 35 reconquista los 10.500 impulsado por Acerinox y Arcelor
Actualitzat : 18:23
L'IBEX 35 ha pujat un 0,60%, fins a 10.544,30 punts, i aconsegueix recuperar gairebé totes les pèrdues registrades la setmana passada, quan va caure més del 3,5% perjudicat per la tensió geopolítica entre Corea del Nord i Estats Units. Aquesta tensió s'ha dissipat durant els últims dies i la renda variable espanyola ho ha aprofitat per recuperar posicions.
Aquest dimecres han liderat les pujades Acerinox (+3,66%), Arcelor Mittal (+2,48%) DIA (+2,32%) i ACS (+2,28%). A l'altre costat de la taula, Cellnex (-0,78%), Abertis (-0,24%), Enagás (-0,2%), IAG (-0,1%) i Telefónica (-0,03 %) han estat els únics valors en negatiu, durant una jornada positiva per al conjunt de les borses europees.
Entre els grans valors, Endesa (+0,95%) ha estat el més alcista, seguit de Repsol (+0,92%), Iberdrola (+0,68%), Santander (+0,59%), Inditex ( +0,51%) i BBVA (+0,33%).
ACS ha estat notícia perquè els analistes de Berenberg afirmen que Atlantia pot arribar a oferir 18 euros per acció per comprar Abertis si finalment el grup presidit per Florentino Pérez decideix llançar una contraopa sobre l'empresa concessionària controlada per La Caixa.
D'altra banda, Ryanair considera que les ajudes del Govern alemany a Air Berlin estan dirigides a facilitar l'adquisició de la companyia per Lufthansa. Per això, l'aerolínia ha presentat sengles reclamacions davant el Bundeskartellam, l'organisme alemany de regulació de la competència, i davant la Comissió Europea arran del procés d'insolvència de l'empresa alemanya.
El CAC francès ha pujat un 0,7%, mentre que el DAX alemany i l'FTSE londinenc s'han revalorat també un 0,7%. Un dels catalitzadors positius del dia ha estat el PIB de l'eurozona, que ha augmentat un 0,6% durant el segon trimestre i ha situat la taxa interanual de creixement fins al 2,2%. Una dada que ha estat ben rebuda pel consens d'analistes, ja que reforça el creixement de l'eurozona.
Espanya, amb una expansió del 0,9% durant el segon trimestre, ha tornat a situar-se entre les economies amb major creixement, només per darrere dels Països Baixos (1,5%) i Letònia (1,3%) i al mateix nivell que Xipre i Àustria.
També s'ha conegut que la taxa d'atur del Regne Unit es va situar al 4,4% durant el segon trimestre, una dècima per sota del nivell registrat durant els tres mesos anteriors. Amb el mercat tancat, però a falta de dues hores perquè acabi la sessió a Wall Street (a les 20:00 hores), la Reserva Federal (Fed) donarà a conèixer les actes de la seva última reunió de política monetària.
Finalment, ha estat notícia el president dels Estats Units, Donald Trump, que ha felicitat a través de Twitter la decisió de Kim Jong-Un d'enterrar el 'destral de guerra'. "Va prendre una decisió molt sàvia i ben fonamentada. L'alternativa hauria estat catastròfica i inacceptable!", ha assenyalat Trump. Els analistes esperen que si la tensió entre Corea del Nord i els EUA s'esvaeix, les borses mundials reprenguin la seva tendència alcista de llarg termini.
Després de totes aquestes referències, l'euro cau lleugerament un 0,26%, fins a 1,1705 dòlars, mentre el petroli Brent cedeix un 0,3%, fins a 50,65 dòlars. Finalment, l'unça d'or cau lleugerament un 0,05%, fins a 1.279 dòlars; i la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys puja lleugerament fins al 1,46%.