L'IBEX rebota un 0,66%, però no evita una pèrdua setmanal superior a l'1%
El selectiu es deixa més d'un 1,7% durant aquestes quatre sessions prèvies
Actualitzat : 19:53
IBEX 35
14:00 24/12/24
|
|
|
Després de la forta caiguda d'ahir, l'IBEX ha rebotat un 0,66% aquest divendres, fins als 9.174 punts. Tot i això, no ha aconseguit evitar les pèrdues setmanals, que han estat de l'1,14%. Les borses han viscut una setmana complicat, que ha estat marcada, un altre cop, pels dos grans assumptes d'aquest any 2019: la guerra comercial i el Brexit.
El nou sobre el Brexit té a veure amb la compareixença de Theresa May. La primera ministra ha anunciat que dimitirà com a líder del Partit Conservador el pròxim 7 de juny i que seguirà com a primera ministra fins que trien una altra persona, perquè ha quedat clar que ella no pot executar el Brexit. Els experts estan d'acord que la sortida de May augmenta les possibilitats d'un Brexit dur.
Pel que fa a Huawei i a la guerra comercial entre els EUA i la Xina, Donald Trump ha dit que el cas del gegant tecnològic xinès podria ser part de l'acord comercial. A ningú se li escapa que Huawei ha estat 'el cap de turc' en aquesta contesa entre les dues grans potències i que, sens dubte, Trump l'està utilitzant per pressionar la Xina. De moment, el president nord-americà ha signat aquesta matinada ajudes per 16.000 milions de dòlars per als agricultors nord-americans, que estan patint especialment aquesta guerra comercial.
ARCELORMITTAL, ENCE, SIEMENS GAMESA, IAG...
Per valors, els inversors segueixen pendents d'aquells més afectats per la guerra comercial i pel Brexit. Destacable IAG pel negatiu, que tot i que ahir va aconseguir acabar el dia en positiu després de moltes sessions molt penalitzat, avui ha estat el pitjor valor de l'IBEX amb una caiguda del 2,14%.
També important el càstig que aquesta setmana han patit ArcelorMittal i CIE Automotive. L'acereria ha aconseguit cotitzar aquest divendres en positiu, amb una pujada de l'1,09%, mentre que el fabricant de components automobilístics ha augmentat les seves caigudes després de cedir un 0,42%. Cal no oblidar Banc Sabadell al qual el Brexit està afectant de manera molt important i que avui ha perdut un 0,15%.
En altres mercats, el barril de Brent, de referència a Europa, va patir ahir una caiguda del 5% i avui, tot i haver rebotat durant gran part de la sessió, ha ampliat les pèrdues al tancament del mercat espanyol, situant-se per sota dels 68 dòlars. Confirma així la seva incapacitat d'evitar la seva caiguda setmanal més gran el 2019. Por la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,22% i es canvia per 1,1205 dòlars.
ANÀLISI TÈCNICA
"Tot i tancar en números verds el que ens està dient el preu és que el mercat segueix tocat, segueix feble. Doncs al cap i a la fi hem emplenat gairebé íntegrament el buit baixista d'aquest dijous i des d'aquí ens hem ensorrat, ens hem desinflat. Per no parlar que cada vegada tenim més i més resistències pel camí", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
"Abans teníem, sobretot, els 9.410 punts i ara tenim el buit baixista d'ahir així com els màxims setmanals als 9.335 punts. I per baix només tenim els 9.025 punts. Creuem els dits perquè no es perforin, ja que en fer-ho tindrem la confirmació d'una segona pota baixista, amb objectius als 8.940 punts (50%) i 8.800 punts (61,8% d'ajustament/retrocés)", afegeix.
"Si hem de destacar un parell de coses del que ha passat als mercats aquesta setmana, tècnicament parlant, tenim la clara perforació de suports en els índexs bancari i d'automòbils/automoció europeus", conclou l'analista.