L'IBEX puja un 3,5% l'abril i es revalora un 12% el 2019

Durant la sessió d'avui, s'ha mogut al ritme de BBVA i Santander

Per

Bolsamania | 30 abr, 2019

Actualitzat : 23:05

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

Nou mes en positiu per a l'Ibex. Després del retrocés del 0,4% al març, el selectiu espanyol ha acabat abril amb un repunt del 3,57%, que li permet revaloritzar-se un 12% en el que va de 2019 i situar-se en els 9.570 punts. En la jornada d'avui, que ha començat en vermell, ha sumat un 0,56% després que Santander hagi reduït les seves pèrdues i BBVA s'hagi girat al verd.

Santander (-0,18%) ha publicat els seus comptes aquest matí (guanya un 10% menys durant el primer trimestre a causa de sanejaments) i BBVA (+0,06%) va fer el mateix aquest dilluns, després del tancament (també va guanyar un 10% menys per provisions als EUA i Turquia).

Caixabank també ha confessat davant el mercat aquest matí i les seves accions han estat les més castigades de l'IBEX, amb una caiguda del 2,74%, després d'anunciar que va reduir el seu benefici en un 24,3% fins al març. Per la seva banda, Telefónica (-1,04%) ha estat el quart pitjor valor, després d'una retallada de Kepler.

Avui també s'han publicat els comptes de Repsol (+2,61%), que ha comunicat una lleu caiguda dels seus resultats pels preus més baixos del petroli, i d'Unicaja (+1,39%), que ha incrementat el seu benefici en un 10,2%. Així mateix, Neoenergía, filial d'Iberdrola, ha aprovat la seva sortida a borsa al Brasil.

EL MERCAT SEGUEIX PARLANT D'ELECCIONS

Per tant, molt moviment empresarial durant aquesta jornada (Samsung, BP i Airbus també han anunciat resultats), encara que se segueix parlant, com no podia ser d'altra manera, de l'actualitat política a Espanya. Cada vegada cobra més força la possibilitat d'un govern del PSOE que no compti amb el suport dels independentistes, cosa que seria un dels aspectes que el mercat estaria descomptant positivament.

En tot cas, els inversors miren ja cap a les eleccions del 26 de maig i tornen a preocupar-se pel Brexit, que no trigarà a tornar a 'reactivar' i en tenir tot el mercat en suspens. A finals de maig acaba el termini per aprovar-se la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Altrament, Anglaterra haurà de presentar-se a les eleccions europees.

ANÀLISI TÈCNICA

"Sense fer molt soroll l'IBEX continua escalant i tanca el mes d'abril amb saldo positiu superior al 3%. Tot fa pensar que aquest ataqui, en breu, la zona de resistència que presenta en els màxims anuals (9.588) i per sobre creiem que pot buscar la zona dels 9.700 punts, per on passa una potencial directriu baixista setmanal de mitjà/llarg termini. En teoria, la zona dels 9.700 punts se'ns pot ennuegar bastant", destaca José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"I dins dels grans valors i després de descomptar (ahir) l'últim dividend a repartir, tornem a tenir Inditex mostrant una clara fortalesa. Així, les caigudes dels últims dies cap a la zona dels 26,10 euros es correspon, al cèntim, amb un nou suport (el tercer) a la directriu alcista que uneix els mínims creixents des de finals de desembre", afegeix.

"Sembla que ara pot posar rumb cap a la resistència dels 29,35 euros (els màxims de 2018). I ja saben que quan el gegant tèxtil es posa a tirar és difícil que l'IBEX corregeixi. La base del canal alcista de l'IBEX, que és on tenim el suport més important en aquest moment, passa pels 9.340 punts. I mentre el preu segueixi desplaçant-se dins del canal no hi ha res del que preocupar-se", conclou l'analista.

Últimas noticias