L'IBEX puja un 1,22% i supera la resistència dels 9.335 punts

Els números verds s'han imposat en totes les places europees

Per

Bolsamania | 03 jul, 2019

Actualitzat : 18:43

IBEX 35

14:00 24/12/24

  • 11.473,90
  • 0,33%38,20
  • Max: 11.485,70
  • Min: 11.446,20
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.299,24

Les pujades s'han imposat amb contundència a les borses del Vell Continent. L'IBEX ha sumat un 1,22%, per situar-se als 9.394 punts, de manera que supera la seva resistència immediata dels 9.335 en la recerca d'una altra més important, situada als 9.410 punts. Dins del selectiu han destacat les alces en MásMóvil (+4,38%). A més, els bancs s'han mantingut impassibles davant el bon to generalitzat malgrat que Jefferies ha retallat els seus preus objectius.

La guerra comercial i els nomenaments a la Unió Europea (UE) han estat els dos grans assumptes del dia. Peter Navarro, assessor de Donald Trump, considerat un dels artífexs de la guerra comercial, va dir aquest dimarts que les converses entre els EUA i la Xina van en "molt bona direcció", però ha precisat que l'acord necessitarà el seu temps. A més, va confirmar que la xinesa Huawei seguirà sense poder comercialitzar tecnologia 5G als EUA, encara que podrà vendre petits components a empreses nord-americanes.

De tornada a Europa, aquest dimecres tot són valoracions i interpretacions del repartiment de poder al si de la Unió Europea (UE). Els mitjans destaquen que l'eix francoalemany s'ha imposat i ha col·locat Ursula von der Leyen com a presidenta de la Comissió Europea. El president del Consell Europeu serà el belga Charles Michel i l'espanyol Josep Borrell serà el cap de la diplomàcia europea. A més, ha sorprès especialment el nomenament de Christine Lagarde com a futura presidenta del Banc Central Europeu (BCE).

"Lagarde no s'ha pronunciat discursos de política monetària destacables, però està oberta a una política monetària no convencional i no descarta un nou pensament econòmic. La seva relació a l'FMI implica que no hi haurà canvis imminents en la política monetària del BCE. No veiem cap raó per canviar la nostra predicció d'un ampli paquet de mesures d'estímul que s'espera per a setembre", assenyalen els analistes de Danske Bank.

D'altra banda, cal assenyalar que el petroli puja al voltant d'un 1% al tancament del mercat espanyol, després que l'OPEP i Rússia hagin acordat finalment estendre l'acord de retallada de producció durant nou mesos més (fins al març de l'any que ve). L'acord havia estat avançat pel president rus, Vladimir Putin, durant el cap de setmana, després de les seves converses bilaterals (criticades per l'Iran) amb Aràbia Saudita.

A més, al mercat de divises, l'euro cotitza pràcticament pla, als 1,1280 dòlars, després del nomenament de Christine Lagarde com a presidenta del BCE. Això també ha provocat un nou mínim històric en el rendiment del bo a espanyol a 10 anys, que ha tocat un mínim intradia al 0,205%.

ANÀLISI TÈCNICA

"Aquí tenim l'IBEX, davant l'important resistència dels 9.410 punts: el buit baixista setmanal de principis de maig. Cosa que vol dir que per saber si aquest buit es tanca o no hem d'esperar al tancament de l'espelma setmanal, o el que és el mateix al tancament d'aquest divendres. Encara que almenys podem dir que hem superat la resistència dels 9.335 punts, ara suport més immediat", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Per tant, en resum, es pot dir que les sensacions segueixen sent bones. L'únic "però" pel que fa al curt termini és que la resta dels nostres veïns europeus, molt més forts que nosaltres, tenen un suport en el buit alcista d'aquest dilluns que podria ser emplenat durant els pròxims dies abans de seguir escalant posicions", afegeix.

"Cosa que, en produir-se, podria llastrar-nos a molt curt termini. Però com sempre diem, anem pas a pas, perquè el següent objectiu és intentar omplir el buit baixista setmanal dels 9.410 punts", conclou l'analista.

Últimas noticias