L'IBEX puja un 0,63% i voreja els 9.300 després de l'acord entre els EUA i Mèxic

El selectiu modera les pujades de primera hora

Per

Bolsamania | 10 jun, 2019

Actualitzat : 18:19

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

Era un secret a veus i al final es va confirmar. Els Estats Units i Mèxic han arribat a un acord aquest cap de setmana per evitar que aquest mateix dilluns entraran en vigor els aranzels sobre productes mexicans, i les borses ho celebren. En aquest context, l'IBEX ha pujat un 0,63% i s'ha situat molt a prop dels 9.300 punts (9.294), en sintonia amb la resta de places europees.

"M'alegra informar que els EUA han arribat a un acord amb Mèxic. Els aranzels previstos per ser implementats pels EUA aquest dilluns contra Mèxic queden suspeses indefinidament", va anunciar Donald Trump a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

Trump ha assegurat que el govern mexicà ha acordat prendre més mesures per reduir la migració. Per la seva banda, els EUA s'ha compromès a accelerar la resolució de sol·licituds d'asil que, durant els últims mesos, ha fet que els albergs a la frontera nord de Mèxic estiguessin desbordats.

Els dos països han coincidit que, si les mesures acordades no tenen els resultats esperats, es tornaran a reunir a 90 dies per prendre noves mesures.

L'optimisme dels mercats també s'ha observat en Wall Street, sobretot al Nasdaq que suma un 1,7% al tancament del mercat espanyol. Les borses asiàtiques ja avançaven aquest bon to a Europa en tancar amb importants revaloracions. Cal assenyalar que representants xinesos i nord-americans s'han reunit aquest cap de setmana en el marc del G-20 per tal d'acostar postures per a un acord comercial i que sembla que aquestes trobades han estat constructius.

ARCELORMITTAL I MEDIASET, LA CARA I LA CREU DE L'IBEX

A l'àmbit empresarial, ArcelorMittal i CIE Automotive, sempre sensibles a notícies sobre aranzels, han liderat el selectiu amb pujades del 4,53% i del 3,44%, respectivament. BBVA, amb importants interessos a Mèxic, ha estat un altre dels valors destacats amb un repunt del 2,95%.

Al costat contrari de la taula s'ha situat Mediaset España, que ha estat el gran protagonista de la jornada. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) li ha aixecat la suspensió a les 8:30 hores i els inversors han començat a vendre, descoratjats per la informació que va saltar divendres passat, ja amb el mercat tancat. La matriu italiana i Mediaset España es fusionaran i portaran la seu a Holanda, encara que mantindran la cotització a les borses de Madrid i Milà. La resposta ha estat una caiguda del 5,35% de les accions de Mediaset Espanya.

Per la seva banda, al mercat de matèries primeres, el barril de cru Brent, de referència a Europa, perd un 0,13% al tancament del mercat espanyol, fins als 63,21 dòlars. I al mercat de divises, l'euro cedeix posicions respecte al dòlar i es canvia per 1,1315 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

"Des dels mínims de fa just una setmana el selectiu acumula una pujada propera al 4,5%. Els 9.300 punts no són res des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, són tan sols un nombre rodó i psicològic. Ara bé, ens hem començat a apropar a nivells de resistència molt importants, com ho és el buit baixista setmanal dels 9.410 punts", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"L'ideal és poder tancar-lo (o el que és el mateix anul·lar) en període setmanal, això és a preu de tancament de divendres. I si mirem cap a Wall Street, el principal índex del món, l'S&P 500, cotitza a sols un 2 % dels màxims anuals i històrics", afegeix.

"En qualsevol cas, si com sembla la caiguda fins als 8.900 punts és l'ajust/correcció proporcional de les pujades prèvies, cal apostar perquè més aviat que tard ataquem els màxims anuals (9.580) amb una alta probabilitat de superar-los", conclou l'analista.

Últimas noticias