L'IBEX puja un 0,44% després d'uns PMI que deixen sensacions contradictòries

El selectiu espanyol es manté per sobre dels 9.200 punts

Per

Bolsamania | 22 nov, 2019

Actualitzat : 19:04

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

Els PMI serveis i manufacturers d'Europa de novembre han deixat sensacions contradictòries perquè, mentre les dades del sector manufacturer han estat millors del que s'esperava, al sector serveis hi ha hagut decepcions. Després de conèixer aquestes referències, Europa ha mantingut els números verds, un 0,6% de mitjana a excepció de Londres que ha pujat més d'un 1,3%. L'IBEX ha avançat un 0,47%, fins als 9.249, recolzat en els bancs, Repsol i Telefónica. En el conjunt de la setmana ha tancat pla.

Els últims PMI manufacturers de la Zona Euro, França i Alemanya van mostrar certa recuperació al sector, diu Michael Hewson, estrateg en cap de CMC Markets a Londres. Aquests indicadors van sortir millors del que s'esperava en els tres casos. No obstant això, els PMI serveis van ser pitjors del que es preveia als tres àmbits geogràfics.

La publicació d'aquestes referències ha coincidit amb el discurs de Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu (BCE), que segons aquesta experta també està contribuint al fet que els mercats pugin després de les caigudes de la passada sessió. "Reafirmo que el BCE farà la seva part en continuar donant suport a l'economia i responent als riscos futurs", al temps que supervisa "els efectes secundaris" de la política de diner fàcil.

També al pla macro, cal destacar que el PIB d'Alemanya del tercer trimestre ha pujat un 0,1%, en línia amb el que s'esperava i davant el -0,2% anterior. En taxa interanual, la pujada és de l'1,0% davant el +0,5% esperat i al +0,3% anterior.

Respecte a la guerra comercial, les notícies sobre les discussions entre les dues potències han marcat sense cap dubte l'esdevenir de les borses aquesta setmana. Les últimes novetats passen pel que ha dit la Cambra de Comerç dels Estats Units, que ha avisat que és possible que els Estats Units i la Xina no puguin tancar un acord ferm de 'fase u' abans que entri en vigor el pròxim termini aranzelari a mitjans de desembre.

EMPRESES

Dins de l'àmbit empresarial, Mediaset ha repuntat un 3,87% enmig de les notícies que parlen d'un possible acord amb Vivendi per desbloquejar la fusió. Tot i que finalment la companyia ha emès un comunicat en el qual assenyalen que l'intent de conciliació no ha donat "resultats positius".

La que continua costa amunt és DIA (+18,15%). La cadena de supermercats acumula un repunt de gairebé el 60% durant les dues últimes sessions. I ho fa després de subscriure íntegrament l'ampliació de capital de 605.500.000 d'euros, tal com va informar la pròpia companyia a la CNMV al tancament del mercat de dimecres.

Al Mercat Continu ha destacat la pujada que ha registrat General de Alquiler de Maquinaria (GAM) després de concloure l'ampliació de capital de 27,3 milions d'euros aprovada dins del seu acord de reestructuració del deute després de l'OPA llançada pel president de Gestamp , Francisco Riberes, sense necessitat d'obrir una tercera volta, ja que totes les accions noves emeses van ser subscrites amb anterioritat. Les accions han tancat als 1,97 euros, màxims que no es veien des d'abril de 2017.

A més, dilluns que ve s'estrena a Mercat alternatiu Borsari (MaB) l'elèctrica Holaluz amb un preu de sortida de 7,78 euros per acció xifra que es tradueix en una capitalització de 160 milions d'euros.

ANÀLISI TÈCNICA

"Com es pot apreciar en el gràfic diari, la setmana ha estat força tranquil·la. De fet i en números rodons es pot dir que hem estat tota la setmana dins d'un rang de preus comprès entre els 9.130-9.150 punts per baix i els 9.300 9.330 punts per dalt", com apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"La veritat és que mentre no sortim d'aquí no tindrem cap pista sobre el que serà, probablement, el següent moviment en tendència de curt termini. Però sí que sabem que un tancament per sota dels 9.130 punts seria, a priori, un clar senyal de debilitat, avantsala d'un nou impuls correctiu que perfectament podria portar-nos als 8.900 punts", afegeix.

"Aquí és on hi ha la clau en aquest moment. O el que és el mateix, si volem seguir sent positiu amb l'IBEX aquest haurà de respectar en tot moment el suport dels 9.130 punts", finalitza.

Últimas noticias