L'IBEX (+0,41%) tanca la seva vuitena sessió en verd i mira cap als 9.500 punts

La resta de places europees també s'han vestit de verd aquest dimecres

Per

Bolsamania | 19 set, 2018

Actualitzat : 18:28

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

L'IBEX 35 continua la seva ratxa de pujades i encadena ja vuit sessions en verd. Aquest dimecres ha pujat un 0,41%, de manera que el selectiu es queda als 9.486 punts després d'haver arribat a tocar els 9.500 durant la sessió.

La imposició de nous aranzels entre la Xina i els Estats Units han impulsat a la borsa espanyola ArcelorMittal, que tanca com el millor valor de la sessió amb una pujada del 3,92%, i Acerinox, que ha pujat un 1,93%.

La banca ha estat l'altre gran impuls de l'IBEX durant aquesta sessió. Guanys de més d'un 2% per a Bankinter, Bankia, Santander i BBVA, i de més d'un 1% per a Sabadell. Només Caixabank (+0,24%) es despenja de les pujades.

Pel que fa als valors en vermell, Técnicas Reunidas encapçala les pèrdues en deixar-se un 4,29% després que els experts de Kepler hagin advertit que la companyia està lluny de recuperar-se i afirma que no tindrà un entorn normalitzat fins al 2021. Pèrdues properes al 2% també per Cellnex (-2,07%) i Aena (-1,99%).

GUERRA COMERCIAL

A Europa, nova jornada de pujades. Els mercats es mantenen tranquils tot i el repunt de la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units. Està per veure si l'escalada de les tensions comercials entre les dues primeres potències mundials acaben fent efecte a les borses, tot i que la pregunta entre els experts és si "estem anant a un ral·li de cap d'any?", apunta Ramon Morell, d’ExperienciaTrading. Especialment a Wall Street, "la resposta és que els inversors segueixen apostant per la borsa, ja que la Reserva Federal està prenent les seves cauteles en la pujada gradual de tipus d'interès i perquè en realitat s'espera un acord comercial honorable amb la Xina al final del trajecte", afegeix l'analista.

Les últimes mesures de Trump, d'aranzels per valor de 200.000 milions de dòlars a la Xina que han estat contestades per Pequín amb altres 60.000 milions en impostos vol dir que a hores d'ara els EUA va aplicar ja aranzels sobre el 50% de les importacions de productes xinesos i la Xina ho farà sobre el 85% de les exportacions nord-americanes a aquest país. Per la qual cosa els experts i els mercats aposten perquè es resolgui la situació favorablement.

I al mercat de les divises, l'atenció passa per la lliura, que està gaudint d'un 'momentum' que ha elevat la seva cotització fins a un màxim de gairebé vuit setmanes aquest dimecres a l'avantsala de la cimera informal que la primera ministra, Theresa May, celebra amb els líders de la Unió Europea (UE) a Salzburg.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, recorda que a finals de la setmana passada dèiem que, tot i que l'IBEX cotitzava en resistència (llavors els 9.300-9.330 punts), "deixàvem la porta oberta que el rebot tingués continuïtat i ens recolzàvem, principalment, en el fet que BBVA estava rebotant des de la base del canal baixista (suport), a més de les divergències alcistes que presentava en aquell moment". L'expert assenyala que BBVA és el títol avançat de l'IBEX-35: "Per alguna estranya raó no podem confirmar la perforació de suports/superació de resistències si l'entitat basca no acompanya el moviment".

Correccions puntuals a part, l'analista de Bolsamanía assenyala que BBVA podria anar a buscar la zona dels sis euros, que és per on passa ara mateix la part alta del canal. "I tot i així la tendència des dels màxims de gener seguiria sent baixista", afegeix. "Si després arriba fins aquí i la supera, llavors començarem a estudiar la possibilitat que la tendència estigui canviant, però no abans", matisa. Per això, Rodríguez repeteix que el rebot segueix intacte, però dins d'una tendència baixista d'ordre major: "Una altra cosa és que durant els propers dies se superi la resistència dels 9.671 punts, últim màxim creixent".

Últimas noticias