L'IBEX puja amb menys força que Europa, que s'anima amb la Xina i Itàlia

El gegant asiàtic reitera que no té intenció que la guerra comercial vagi a més

Per

Bolsamania | 29 ago, 2019

Actualitzat : 20:54

IBEX 35

17:35 26/11/24

  • 11.617,90
  • -0,80%-93,90
  • Max: 11.662,70
  • Min: 11.575,00
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.143,04

Les borses europees han tancat amb alces destacades (CAC: +1,45%; DAX: +1,2%; FTSE 100: +1%; FTSE MIB: +1,9%) després que la Xina hagi recalcat que no vol que l'escalada de tensions comercials vagi a més. S'apunta a noves reunions amb els EUA el setembre, tot i que el secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, s'ha mostrat caut i no ha volgut donar-ne dates concretes. Mentre que a Itàlia, Sergio Mattarella, ha encarregat a Guiseppe Conte a formar un govern.

Per la seva banda, l'IBEX 35 s'ha desinflat a la recta final, però ha pujat un 0,54% i ha tancat la seva quarta jornada a l'alça, fregant els 8.800 punts. Dins del selectiu, ArcelorMittal i Acerinox, molt sensibles a aquest tipus de notícies, han estat dels millors títols amb alces del 3,9% i del 2,6% respectivament. Per davant, Indra ha avançat un 4%. Mentre que Enagás (-2%) i Merlin (-1%) han estat els valors que més han caigut.

Al Continu, Coemac s'ha disparat un 53% després que la família Serratosa, a través de Nefinsa, hagi decidit assumir el deute.

Els inversors han seguit també molt pendents aquest dijous del Regne Unit i Itàlia. Aquests dos països continuen sent, sens dubte, protagonistes. La seva realitat és més que convulsa. No obstant això, i alhora sembla que comencen a aclarir-se dubtes, per bé o per mal.

Al Regne Unit, la Reina Isabel II ha aprovat la decisió de Boris Johnson de mantenir tancat el Parlament britànic fins al 14 d'octubre, una decisió que forma part de l'estratègia de Johnson per evitar que aquest freni els seus plans de Brexit.

El mercat interpreta que el Brexit dur està ara cada vegada més a prop, ja que els legisladors britànics no tindrien temps per frenar-causa d'aquest tancament. No obstant això, també es considera que Johnson és ara més fort per renegociar l'acord amb la UE i que, al final, és possible que aconsegueixi fer-ho i que un nou acord sigui aprovat 'in extremis' pel Parlament. Sigui com sigui, la mesura, que es titlla d'antidemocràtica, ha rebut moltíssimes crítiques.

"En aquest moment, la forma més senzilla d'avançar per als polítics britànics que volen evitar un Brexit sense acord és presentar una moció de censura contra Boris Johnson. No obstant això, això és més fàcil dir que fer-ho. No és senzill per als conservadors moderats votar en contra del seu propi govern", assenyalen els experts de Danske Bank.

A Itàlia, el president del país, Sergio Mattarella, ha encarregat avui a Guiseppe Conte que es posi fil a l'agulla per formar un govern per al país després de l'acord entre el Moviment 5 Estrelles i el Partit Demòcrata. Aquest nou govern arraconarà la Lliga Nord, de Matteo Salvini, a l'oposició. A Salvini -que afirma que hi ha un complot internacional contra ell- li ha sortit molt malament la jugada de trencar el seu acord de govern i anunciar noves eleccions, per a les quals es presentava com a favorit. Itàlia tindrà ara un govern menys radical, encara que no cal oblidar que un dels seus membres segueix sent el partit d'extrema esquerra, Moviment 5 Estrelles.

Pel que fa a les dades macro d'aquesta jornada, l'IPC d'Espanya va baixar fins al 0,3% l'agost i marca mínims des de 2016. Per la seva banda, el PIB de França va créixer un 0,3% durant el segon trimestre. Avui també s'han publicat l'IPC d'Alemanya i el PIB del segon trimestre als EUA.

El creixement econòmic dels EUA s'ha situat durant el segon trimestre al 2%, una dècima menys que l'estimat al mes passat. Mentre que l'índex de preus al consum (IPC) d'Alemanya s'ha situat l'agost a l'1,4%, en comparació del creixement de l'1,7% del mateix mes de l'any passat.

Per la seva banda, els índexs de Wall Street prolonguen el seu rebot i registren guanys de gairebé l'1% aquest dijous.

Últimas noticias