Els bancs fan que l'IBEX s'oblidi del 10.500
El selectiu ha tancat amb una caiguda del 0,87% fins als 10.437,7 punts
- Banc Popular ha estat el fanalet vermell llastrat per les paraules del seu president
- L'entitat ha contagiat la resta de bancs que han tancat amb importants caigudes
- En castellano: Los bancos hacen que el Ibex se olvide del 10.500
Actualitzat : 18:36
El sector bancari espanyol marca sempre el ritme de l'IBEX 35. Quan té una mala sessió, també ho és per al selectiu i aquest dilluns ha passat així. L'IBEX ha tancat amb una caiguda del 0,87% i s'ha situat als 10.437,7 punts, després de tancar divendres la seva sisena setmana consecutiva amb pujades.
El ‘fanalet vermell' de la sessió ha estat Banc Popular, que s'ha deixat un 9,61% fins als 0,73 euros, el seu preu més baix en més de 30 anys. L'entitat ha sofert les paraules del seu president, Emilio Saracho, qui ha admès, durant una Junta Ordinària d'Accionistes, que el futur de Popular passa per una ampliació o per la seva venda.
El mal comportament del banc presidit per Saracho ha contagiat la resta d'entitats que cotitzen en l'IBEX i han tancat amb importants caigudes
El mal comportament del banc presidit per Saracho ha contagiat la resta d'entitats que cotitzen en l'IBEX i han tancat amb importants caigudes. De fet, els quatre valors amb pitjor comportament han estat bancs. Així, Caixabank ha caigut un 3% fins als 3,9 euros, seguit de Banc Santander que s'ha deixat un 1,68%. També ha estat mala sessió per al Banc Sabadell que ha tancat amb una caiguda de l'1,61%.
També cal destacar que Bankia i BBVA s'han deixat més d'un 1%. Finalment, Bankinter és l'entitat que menys ha caigut de les set que cotitzen en l'IBEX, però encara així s'ha deixat un 0,93% fins als 7,9 euros. Fora del sector bancari, també ha estat mala sessió per Telefónica, que ha caigut un 0,96%, Iberdrola, que s'ha deixat un 0,5% i per Repsol, que ha cedit un 0,37%. Inditex ha estat cotitzant tota la sessió amb lleugeres pujades, però, finalment, ha tancat amb una caiguda del 0,21%.
D'altra banda, IAG ha estat el valor que ha liderat els avanços amb una pujada de l'1,4%, que s'ha vist animat per les bones xifres de tràfic d’Air-France-KLM. Viscofan, que ha pujat un 1,26%, i Gamesa, un 1,05%, han estat els altres dos valors que l’han acompanyat a la zona alta de la taula.
Al Mercat Continu, aquest dilluns ha estat notícia Sacyr, que s'ha deixat un 0,98%, perquè ha liquidat anticipadament la totalitat del deute de 769 milions d'euros que li quedava vinculat a la participació del 8,2% que té com a segon màxim accionista de Repsol.
ALTRES MERCATS
A la resta de borses del Vell Continent s'ha imposat el vermell. Així, el FTSE 100 de Londres ha estat l'únic índex europeu que ha tancat amb una lleugera pujada del 0,07%. D'altra banda, el CAC 40 de França ha caigut un 0,39% i el DAX 30 alemany s'ha deixat 'només' un 0,05%.
Al mercat de divises, l'euro puja lleugerament un 0,17% respecte al dòlar i es canvia als 1,0607 'bitllets verds', mentre que al de matèries primeres el petroli cotitza amb guanys de més de l’1%, amb el Brent, barril de referència a Europa, als 55,79 dòlars. L'or perd un 0,16% fins als 1.255 dòlars per unça.
ANÀLISI TÈCNICA
José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, ha assegurat que "malgrat les caigudes d'aquest dilluns al nostre IBEX 35, la veritat és que res no ha canviat gens ni mica". Es tracta d'una espelma correctiva després que divendres passat tanqués en màxims anuals.
Segons l'analista, el problema d'aquest moment de mercat és que la verticalitat de l'últim tram alcista pot ser corregit en qualsevol moment (d’excuses en tenim moltes) però això no és motiu que la tendència alcista del nostre índex es veiés afectat gens en absolut. Per exemple, una caiguda cap als 9.980-10.000 punts podria semblar una forta correcció però en realitat no seria res més que una cerca del primer dels suports, del més immediat.
"No oblidem que l'últim impuls alcista va començar durant la sessió de l'1 de març i amb prou feines hem assistit a descansos/correccions dignes de ser esmentats", recorda José María Rodríguez. Per damunt, pel costat de les resistències tenim els 10.600-10.630 punts i en aquest cas parlem d'unes resistències de debò, els màxims de novembre del 2015. L'índex de bancs europeus (SX7I), que és el que està ajudant a les borses europees pujar durant els últims mesos, "segueix respectant el suport dels 122,64 punts i mentre sigui així no tindrem el menor senyal de feblesa en el qual es refereix als índexs del Vell Continent.”