L'IBEX, pla davant l'empenta d'Inditex i les caigudes de Mediaset i els bancs

La tèxtil gallega s'ha beneficiat de les bones xifres de Primark

Per

Bolsamania | 17 gen, 2019

Actualitzat : 18:31

IBEX 35

14:00 24/12/24

  • 11.473,90
  • 0,33%38,20
  • Max: 11.485,70
  • Min: 11.446,20
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.294,32

L'IBEX ha tancat la sessió pràcticament pla, amb un retrocés del 0,05%, fins als 8.908 punts. El selectiu ha rebut d'una banda l'empenta d'Inditex (+1,21%), que ha pujat després de les bones xifres de vendes de Primark, i per l'altre la pressió negativa dels bancs i Mediaset (-6,29%).

Tot el sector bancari ha acabat la sessió en vermell, arrossegat per la retallada de Credit Suisse sobre les seves estimacions de benefici per a CaixaBank (-1,43%), Bankia (-2,54%) i Sabadell (-3,69%) aquest any. En concret, la rebaixa un 2% per CaixaBank, fins als 2.116 milions d'euros; un 18% per Bankia, fins als 729 milions d'euros; i un 17% per a Sabadell, fins als 330 milions d'euros.

No obstant això, el valor més castigat de l'IBEX ha estat Mediaset. El grup de comunicació ha rebut, per part de Bank of America, una retallada del seu preu objectiu, des dels 10 euros fins als 4,3 euros per acció. La companyia nord-americana també ha revisat a la baixa el preu objectiu d’ Atresmedia des dels 11 euros fins als 3,6 euros per acció, que s'ha desplomat un 8,02% al Mercat Continu.

La notícia positiva del dia se l'ha emportat Inditex, que s'ha situat entre les companyies més alcistes del selectiu després que la matriu de Primark hagi anunciat un increment del 4% en les seves vendes, amb un augment de l'1% en les vendes al Regne Unit.

EL BREXIT SEGUEIX CUEJANT ALS MERCATS

Aquest dijous segueix cuejant la notícia que Theresa May ha superat la moció de censura, amb els inversors monitoritzant, minut a minut, el que passa amb el Regne Unit i el Brexit.

"La sensació general als mercats continua sent que, d'alguna manera, els diputats podran reunir-se per poder evitar la perspectiva actual d'un Brexit sense acord. Al llarg dels propers dies i setmanes aquesta teoria es posarà a prova", assenyala Michael Hewson, responsable d'anàlisi de CMC Markets.

Des del banc danès Danske Bank reconeixen que hi ha "un risc creixent que el procés s'allargui i que el Regne Unit hagi de demanar una pròrroga de l'Article 50". El polític conservador Dominic Grieve ha presentat dos projectes de llei que iniciarien els preparatius per a un segon referèndum al Regne Unit. Els projectes de llei es debatran el proper 21 de gener.

MENYS OPTIMISME ECONÒMIC ALS EUA

Un altre assumpte del qual també es parla aquest dijous és el contingut del Llibre Beix de la Fed, que es va publicar durant la passada sessió, amb els mercats europeus tancats. El Llibre constata un menor optimisme econòmic als Estats Units. "Les perspectives es van mantenir positives de forma general, però molts districtes van informar que els seus contactes s'han tornat menys optimistes en resposta a la major volatilitat dels mercats financers, l'alça dels tipus d'interès, la caiguda dels preus de l'energia i l'elevada incertesa comercial i política", deia el dossier econòmic publicat aquest dimecres.

Els experts de Rabobank creuen que el que recull el Llibre Beix "hauria de ser suficient per sortir corrent del dòlar", excepte pel fet que en altres parts estan pitjor. "Europa ja és a prop de la recessió, amb la producció industrial a França i Alemanya en negatiu, i això sense afegir el circ del Brexit", expliquen aquests analistes.

Per la seva banda, al mercat de matèries primeres, el barril de cru Brent, de referència a Europa, ha retrocedit un 0,80% al tancament del mercat espanyol, fins als 60,83 dòlars. Mentre que al mercat de divises, l'euro s'ha depreciat fins als 1,1387 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

"Aquest dijous l'IBEX s'ha mogut en un rang de preus molt estret per tancar pràcticament pla, sense canvis significatius. Per tant, poc més podem dir que no hàgim comentat durant els últims dies. Seguim desplaçant-nos dins d'un rang de preus bastant estret: entre els 8.750 i els 8.900 punts en números rodons", comenta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

"I amb la mirada posada en l’important resistència que tenim a la directriu baixista dels últims nou mesos: ara als aprox. 9.150 punts. El problema amb què ens podem trobar és amb el fet que tenim l'S&P 500 en plena zona de resistència: els aprox. 2.625 punts", afegeix.

"Aquest nivell, abans suport i ara resistència, és la base de l'ampli moviment lateral-alcista pel qual es va estar desplaçant l'índex durant gairebé tot 2018. Es va perforar a principis de desembre i ja coneixem de sobres la caiguda al qual assistim. Doncs bé, de nou tenim l'índex aquí, en aquells nivells de preu, ara (en teoria) resistència", conclou l'analista.

Últimas noticias