L'IBEX es deixa un 0,14% després d'un altre ensurt de Donald Trump

L'IBEX es deixa un 0,14% després d'un altre ensurt de Donald Trump

Per

Bolsamania | 19 jun, 2018

Actualitzat : 20:38

IBEX 35

15:53 19/11/24

  • 11.488,50
  • -1,60%-186,30
  • Max: 11.677,00
  • Min: 11.428,00
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.091,94

L'IBEX 35 ha caigut aquest dimarts un 0,14%, fins als 9.755 punts al tancament. Tot i que durant els últims moments la banca l’havia impulsat als guanys, el selectiu ha tancat finalment en vermell, però havent reduït les seves pèrdues de la sessió. I és que al llarg de la jornada, l'IBEX ha arribat a caure un 1,75%, perdent fins i tot els 9.600 punts.

La jornada a les borses europees ha estat marcada per la nova amenaça de Donald Trump, que ha plantejat nous aranzels sobre productes xinesos per valor de 200.000 milions de dòlars.

Així, el valor més baixista de l'IBEX ha estat Indra, amb una caiguda de més del 5,8% després d'un informe molt negatiu amb el valor per part de l'influent banc nord-americà Goldman Sachs. A més, ArcelorMittal ha cedit un 3,9%, seguit de Siemens Gamesa (-1,74%).

En canvi, la banca ha registrat una bona sessió, malgrat que els analistes de Citi es mostrin cauts amb el sector a Espanya. Sabadell ha estat el valor més alcista (+1,61%), seguit de Caixabak (+0,92%) i BBVA (+0,71%). Igualment Bankia, Santander i Bankinter també han tancat la sessió amb guanys d'entre el 0,2% i el 0,6%.

La resta de 'blue chips', en canvi, han viscut una altra sort: Repsol, Inditex i Telefónica han cedit entre un 0,3%, un 0,4% i un 0,4%, respectivament.

ALTRES BORSES

Així mateix, les caigudes a les borses d'Alemanya i França han superat l'1% per al DAX 30 i el CAC 40, i els altres principals parquets del Vell Continent també s'han tenyit de vermell. A més, les borses xineses han liderat aquest matí la caiguda dels parquets asiàtics davant el temor d'un acostament a una guerra comercial entre els EUA i el gegant asiàtic.

Mentrestant, al tancament del mercat borsari espanyol, Wall Street mostra també fortes caigudes. L'índex Dow Jones es deixa a prop d'un 1,2%, fins a situar-se als 24.697 punts.

ELS ARANZELS DE TRUMP

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha amenaçat de portar fins a l'extrem el conflicte amb la Xina i, després d'anunciar divendres passat aranzels del 25% a un miler de productes xinesos les importacions dels quals sumen 50.000 milions de dòlars, ha difós un comunicat aquest nit amenaçant la Xina amb una nova onada d'aranzels, aquest cop del 10%, en productes importats per valor de 200.000 milions de dòlars. "He demanat al representant dels EUA per al Comerç que identifiqui productes xinesos per valor de 200.000 milions de dòlars per aranzels addicionals del 10%", ha dit Donald Trump, com a resposta a les represàlies de Pequín.

En dur-se a terme els últims plans del president dels Estats Units, probablement submergiran definitivament les dues economies més grans del món en una guerra comercial que cada vegada és més difícil d’evitar.

"Les coses han canviat durant la nit després que el president Trump pugés l'aposta amenaçant amb altres aranzels de 200.000 milions de dòlars. Això va fer que els mercats asiàtics es desacceleressin i que el mercat de bons refugi es recuperés", assenyala Michael Hewson, estrateg en cap de CMC Markets a Londres.

Pel que fa al calendari de dades d'aquest dimarts, continuarà el fòrum anual del Banc Central Europeu (BCE) a Sintra. Mario Draghi, president del BCE, ha parlat de nou i ha dit que el cicle de creixement s'està esgotant i que la clau es troba en una major inversió de capital. A més, respecte a la política monetària, ha assegurat que el BCE serà "pacient" per pujar els tipus el 2019.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, la sessió d'aquest dimarts ha estat "molt interessant després d'arribar a caure un 1,75% i marcar un mínim durant la sessió als 9.598 punts". "Si recordeu, aquest dilluns vam parlar de la importància del suport dels 9.630 punts (buit alcista de la sessió del 4 de juny) i dèiem que mentre aquest buit no es tanqués no hi hauria motiu per preocupar-se, ja que una caiguda fins aquí encaixaria dins dels paràmetres normals", explica l'expert.

"Per tant, el que ha fet l'IBEX ha estat omplir (que no tancar) en la seva totalitat aquest buit i des d'aquí ha començat a recuperar posicions amb claredat. A més, aquest moviment ha anat acompanyat d'un rebot, al cèntim, per part de BBVA i de Banc Santander des dels mínims anuals, els 5,78 euros i els 4,54 euros respectivament. De fet, qualsevol potencial recuperació del nostre IBEX 35 passa perquè sí o sí es respectin aquests suports" afegeix l'analista tècnic.

"I no només s'han respectat sinó que la reacció a l'alça després de tocar-los ha estat contundent. Ara falta el més important, confirmar figura de volta en els dos grans bancs. Per a això, necessitem que els preus saltin per sobre dels màxims de juny: els 6,27 en el cas de l'entitat basca i els 4,90 euros de l'entitat càntabra", conclou Rodríguez.

Últimas noticias