L'IBEX modera els seus guanys abans de l'informe d'ocupació dels EUA
OHL torna a caure amb força al mercat continu i perd un 7%
- La producció industrial d'Espanya va presentar al juny un creixement del 0,8% respecte al mateix mes de 2015
- La resta de borses europees també avança al voltant de l'1% de mitjana
- En castellano: El Ibex se acerca a los 8.500 puntos tras el dato de empleo de Estados Unidos
Actualitzat : 12:51
Sessió tranquil·la per al selectiu espanyol que puja al voltant de l'1% abans de les dades d'ocupació als EUA. L'IBEX s'acosta a la zona dels 8.500 punts, en què ha estat cotitzant durant les últimes setmanes mentre que al mercat continu OHL torna a caure amb força, en una sessió en què ha arribat a cotitzar en -14%.
L'IBEX continua la recuperació després de tornar a les pujades impulsat precisament pel seu llast els últims dies, la banca. Inditex, el valor amb més pes a l'hora de calcular la cotització de l'IBEX, és un dels que més puja, al voltant de l’1,64%. La resta de borses europees també avança al voltant de l'1% de mitjana.
Llegiu també: La pressió venedora es torna a aferrissar sobre OHL: s'enfonsa un altre 11%
La producció industrial d'Espanya va presentar al juny un creixement del 0,8% respecte al mateix mes de 2015
La producció industrial d'Espanya va presentar al juny un creixement del 0,8% respecte al mateix mes de 2015, taxa 0,1 punts inferior a la registrada al maig (+ 0,9%). Amb aquest creixement, la producció industrial, corregida d'estacionalitat i calendari, acumula 32 mesos consecutius d'increments interanuals.
L'informe d'ocupació als EUA, que es presenta abans de l'obertura de Wall Street, aportarà noves dades sobre l'estat de l'economia més important del món i donarà pistes sobre futurs moviments a la Reserva Federal dels EUA (Fed).
ELS BANCS CENTRALS SEGUEIXEN REDUINT TIPUS
El Banc d'Anglaterra finalment va reduir els tipus d'interès per primera vegada en gairebé set anys i mig, passant del 0,5% fins al 0,25% i augmentant el seu programa de compra de bons de l'estat, conegut com flexibilització quantitativa (QE), amb l'objectiu de contrarestar la desacceleració provocada pel Brexit al Regne Unit.
Europa segueix aprofundint així en els tipus baixos o negatius, com és el cas del Banc Central Europeu (BCE), deixant el seu poder d'actuació pràcticament nul. Amb unes economies incapaces de generar inflació, baix creixement i amb unes eines de política monetària cada vegada més ineficaces després de gairebé deu anys de crisi, juntament amb el fet que la Xina creix al seu nivell més baix de les últimes dècades, obtenim un còctel realment explosiu per als propers anys.
Llegiu més:
Los datos de empleo de julio revelarán si Yellen va en serio con su idea de subir los tipos en EEUU
Tancament d'Àsia: borses en positiu però sense força
Europa accelera les pujades després de la decisió del BoE
OHL intenta remuntar enmig d'un altíssim volum de negociació
La caiguda de les reserves de divises deixa poc marge de maniobra al Banc d'Anglaterra