L'IBEX lluita per acabar la setmana en positiu: És possible un 'moviment violent?

El selectiu espanyol puja i lluita per conquistar els 8.800 punts

Per

Bolsamania | 20 mai, 2016

Actualitzat : 12:28

Les borses europees cotitzen amb guanys propers a l'1% aquest divendres, i lluiten per acabar la setmana en positiu amb la vista posada en les dades macro per trobar respostes sobre la salut de l'economia i les futures decisions de la Reserva Federal (Fed). L'IBEX-35 suma ja la seva catorzena sessió consecutiva movent-se entre els 8.600 i els 8.800 punts.

Els principals índexs del vell continent pugen amb força, destacant l'alça del FTSE 100, impulsat per les mineres i per Coca-cola HBC, el segon major embotellador del món d'aquest refresc. Precisament aquest divendres s'ha conegut que Coca-cola European, que sorgirà de la fusió de Coca-cola Iberian Partners, Coca-cola Enterprise i l’embotelladora alemanya, planeja sortir a borsa al juny i cotitzar a Madrid, Londres, Ámsterdam i Nova York.

A la resta de mercats, l'euro/dòlar cotitza lleument a l'alça a l'entorn de l'encreuament 1,122 dòlars, mentre que el petroli es mou pla amb el Brent, barril de referència a Europa, per sobre dels 49 dòlars. La prima de risc espanyola cau un 2% fins a 139,6 punts.

CAP A UN MOVIMENT VIOLENT?



L'IBEX-35 cotitza amb alces a mitja sessió i lluita aquest divendres per tancar la setmana en positiu. El selectiu de la Borsa de Madrid s'apropa "a la zona de control, important resistència, dels 8.840 punts, la part superior del lateral de les últimes 13 sessions", assenyala José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.


L'expert explica que això prova que després dels moviments sense direcció clara i continus alts i baixos entre els 8.840 i els 8.600 punts, l'IBEX podria sortir d'aquest rang amb "un moviment violent". "Quan els preus fluctuen lateralment durant molt de temps el més lògic és que sigui així", afegeix.


TOTS PENDENTS DE LA FED


William Dudley, president de la Reserva Federal (Fed), ha assegurat que és possible una pujada de tipus al juny si les dades macro acompanyen, confirmant així el missatge de les actes de l'última reunió, en la qual s'obria la porta a aquesta possibilitat per part del banc central que presideix Janet Yellen. Dudley ha dit que la reunió de juny és "definitivament una reunió viva" i que la decisió dependrà de "com evolucioni l'economia".

Últimas noticias