L'empenta dels bancs no li serveix a l'IBEX per tancar per sobre dels 10.400 punts

Banc Sabadell, BBVA, Santander, Bankia i CaixaBank, han estat alguns dels valors més destacats de la sessió

Per

Bolsamania | 24 ago, 2017

Actualitzat : 18:25

L'IBEX 35 tanca la sessió amb una pujada del 0,19% fins als 10.357 punts gràcies a l'empenta principalment dels bancs que s'han revalorat amb força. Indra ha estat el valor més alcista de la sessió amb una alça de l’1,98%, seguit d'Acerinox amb l’1,13% i IAG amb l’1,04%. Siemens Gamesa ha tornat a ser el 'fanalet vermell' de la jornada amb un retrocés del 2,77%, acompanyat de DIA que s'ha deixat un 1,11% i Amadeus que ha retrocedit un 0,91%.

Després d’IAG s'han situat Banc Sabadell (+0,98%), Bankia (+0,88%), Enagás (+0,84%), BBVA (+0,74%), CaixaBank (+0,69%) i Banc Santander (+0,68%).

Aquest dijous ha conegut, a més, que els analistes de Goldman Sachs aposten fort per Colonial. L'entitat manté la seva recomanació de 'comprar' accions de la immobiliària i augmenten el preu objectiu un 4%, fins als 9,6 euros. Aquest nivell suposa un potencial alcista del 18%, pel que fa als 8,11 euros en els quals cotitza aquest dijous. Les accions de la Socimi han acabat planes amb una tímida pujada del 0,02%.

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, també ha parlat aquest dijous de la privatització de Bankia i ha assegurat que es tracta d'un procés que està marcat com a "objectiu fonamental" per al Govern, i que això explica la recent contractació del banc japonès Nomura per part del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) com a assessor.

La resta de borses europees també ha acabat amb pujades al voltant del 0,5% en un dia que per fi arrenca la trobada de Jackson Hole a Wyoming a la qual acudiran els banquers centrals de tot el món i que promet donar molt que parlar. A falta que es concreti l'agenda, el que ja se sap és que els dos 'pesos pesants', Mario Draghi i Janet Yellen, hi parlaran aquest divendres -a les 21 hora espanyola i a les 18 hora espanyola, respectivament- un cop les borses europees ja hagin tancat. Per tant, a aquesta banda de l'Atlàntic es cotitzarà el dilluns tot el que passi en aquest simposi mentre que Wall Street ho recollirà ja aquest divendres.

Especial interès hi ha sobre el que pugui dir Janet Yellen, presidenta de la Reserva Federal, ja que s'ha refredat una compareixença de Mario Draghi de la qual s'esperava molt. Els experts creuen que Yellen defensarà una nova pujada de tipus a finals de l’any i recalcarà la seva intenció d'anar retallant el balanç de la Fed, encara que sigui sense donar-ne detalls. Pel que fa a Draghi, es preveu que posi especial cura en les seves paraules per no 'esvalotar' el mercat com va fer quan, fa dos mesos, va parlar des de la trobada a Sintra (Portugal).

Les borses rebran el que passi a Jackson Hole immerses en un moviment lateral (amb degoteig a la baixa) que dura ja tot l'estiu. De moment, pujades moderades aquest dijous, amb alces del 0,4% a l'IBEX després de deixar-se durant la passada sessió un 0,6%. L'euro, per la seva banda, pujava aquest dimecres augmentant la pressió sobre un Mario Draghi i un BCE que són molt conscients de l'escalada que està registrant aquest any. En aquests moments,la moneda única es relaxa i cedeix lleugerament respecte al dòlar (1,1801, -0,05%) després de les alces de la passada sessió. El petroli, per la seva banda, cedeix a prop d'un 1%, el Brent se situa als 52,14 dòlars i el West Texas, als 47,77 dòlars.

Per la resta, és notícia que Donald Trump ha amenaçat amb "tancar" el govern per aixecar el mur amb Mèxic. Wall Street va tancar la passada sessió amb caigudes moderades mentre el president dels Estats Units continua generant incertesa. Fitch ha amenaçat amb treure-li la qualificació 'triple A' a la primera potencial mundial, però Moody’s no la veu perillar a curt termini.

Quant a les dades del dia, aquest dijous s'ha conegut el PIB del segon trimestre a Espanya, que accelera el seu creixement al 0,9%. Al Regne Unit, el PIB ha pujat un 0,3% durantel segon trimestre. L'Oficina Nacional d'Estadística britànica ha apuntat que l'expansió econòmica s'ha "desaccelerat notablement".

Amb tot, i des del punt de vista tècnic, es pot dir que no ha canviat l'aspecte que presenta l'IBEX. "L'índex ha tancat per sota de la resistència més immediata (el buit baixista de divendres passat als 10.444) i cotitza relativament lluny del suport que li confereix la base del canal baixista, ara als 10.200 punts. Però és que tot i que se superés la resistència a la qual hem fet referència, el preu seguiria encaixat dins del canal baixista dels últims quatre mesos", apunta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

"Molt hauria de pujar l'IBEX 35 en el curt termini perquè comencéssim a estudiar la possibilitat que la fase correctiva en curs ha arribat al final. Per començar, hauria de deixar enrere el canal baixista en què està immers, però la confirmació no arribaria fins que els màxims de principis d'agost als 10.760 punts se superessin en preus de tancament (amb folgança). Mentrestant més del mateix: moviment lateral amb cert biaix baixista", comenta Rodríguez.

Últimas noticias