L'IBEX consolida els 8.800 punts gràcies a Santander, Telefónica i les elèctriques

Els principals llasts han estat Inditex, Caixabank i IAG

Per

Bolsamania | 10 gen, 2019

Actualitzat : 19:01

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

L'IBEX 35 ha tancat amb lleugers guanys del 0,38%, fins als 8.856,80 punts, durant una jornada amb signe positiu per a Telefónica, Santander i les elèctriques, que aquest dimecres van ser els principals llastos per a l'índex. La sessió ha estat tranquil, tant a Europa com a Wall Street, cosa que ha permès als índexs consolidar els forts guanys acumulats durant les últimes sessions.

El valor més alcista de l'IBEX ha estat Endesa (+2,34%), seguit de Santander (+1,81%) i Telefónica (+1,78%). La resta de companyies del sector elèctric també han registrat una jornada positiva, encara que la principal notícia del dia ha estat que BBVA (+0,95%) ha reconegut una investigació interna sobre la contractació de Grup Cenyt, empresa vinculada a l'excomissari Juan Manuel Villarejo, per realitzar, presumptament, investigacions a diversos empresaris i periodistes.

També ha estat notícia Vodafone Espanya, que ha anunciat una gran retallada del 24% de la plantilla, que suposarà l'acomiadament de 1.200 empleats. La guerra de preus al mercat nacional ha suposat un cop dur per a l'operadora britànica.

A la banda baixa de la jornada, Siemens Gamesa (-2,32%) i Amadeus (-1,57%) han estat els valors menys rendibles. Tot i que els principals llastos han estat Inditex (-1,38%) i Caixabank (-0,71%).

ACTES DE LA FED I ALTRES MERCATS

El mercat segueix parlant de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed) que es van conèixer aquest dimecres, que van posar de nou en relleu la major flexibilitat del banc central de cara a dur a terme més pujades de tipus. Cal recordar que aquest dijous es coneixeran les actes de l'última reunió del Banc Central Europeu (BCE). Al calendari de la sessió, figuren també altres cites rellevants, com les compareixences de diversos membres de la Fed entre els quals destaca el seu president, Jerome Powell.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,18% en l'encreuament contra el dòlar, fins als 1,1518 bitllets verds, després de marcar aquest dimecres màxims dels dos últims mesos i mig.

I al mercat de matèries primeres, el petroli Brent continua amb el seu gran ral·li des de principis d'any, encara que el seu repunt del 0,26%, fins als 61,60 dòlars, és més limitat que en jornades precedents.

Finalment, al mercat de deute, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins a l’1,45% malgrat que el Govern ha reduït lleugerament (una dècima) la seva previsió de creixement per a 2019, fins al 2,2%, pel fort ajust fiscal que cal realitzar en no haver pogut flexibilitzar l'objectiu de dèficit.

COMPTE ENRERE PER AL BREXIT

A Europa, el tema segueix sent el Brexit mentre avança el compte enrere de cara a la votació al Parlament britànic del pla de Theresa May, que tindrà lloc dimarts que ve. Aquest dimecres May va sofrir una altra dura derrota ja que la Cambra dels Comuns va aprovar una esmena que l'obliga a presentar un 'pla B' del Brexit al Parlament britànic en un termini de tres dies si perd la votació la setmana vinent, el que sembla molt probable.

Els experts recorden que queden menys de tres mesos perquè es compleixi el termini del Brexit i coincideixen que estem en "territori desconegut" i en què és molt difícil predir com acabarà tot això. L'opció d'un Brexit sense acord hi és, encara que també n’hi ha altres, com repetir el referèndum.

L’"EXCUSA" PER L'ALT AL CAMÍ

Els experts de Link Securities assenyalen que l’"excusa" per l'alt al camí que s'està veient avui a les places europees és la dada d'inflació de desembre publicat a la Xina, "que apunta a una major debilitat d'aquesta economia del que s'esperava". Aquesta referència no és la primera que publica el gegant asiàtic a l'arrencada de l'any que ha estat negativa.

Des de Link es mostren, però, optimistes, i assenyalen que estan "convençuts" que el govern xinès, que no es pot permetre una forta desacceleració de la seva economia per motius polítics i socials, farà tot el que estigui al seu abast per evitar-ho, començant per tancar un pacte comercial amb els EUA i seguint per implementar polítiques fiscals expansives. Avui s'ha sabut que té previst baixar els impostos a les petites empreses.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Lleus pujades del 0,38% a l'IBEX-35, que aconsegueix subjectar-se a prop dels 8.800 punts. Es manté el rebot de l'índex, que no pot de moment amb la resistència dels 8.974 punts. Si aconsegueix superar aquest nivell, el més normal és que acabem veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.262 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

Últimas noticias