L'Ibex estabilitza les pèrdues sota el pes dels bancs, Repsol i Telefónica

Encara que avui es publiquen diverses dades macro rellevants, el plat fort arribarà aquest dimecres amb importants cites per als mercats

Per

Bolsamania | 14 mar, 2017

Actualitzat : 16:10

L'Ibex es deixa un 0,8%, fins al nivell dels 9.915,5 punts. El selectiu es desmarca i és l'índex que pitjor ho està fent d'entre la resta de borses europees, que també es mouen amb reculades però més lleus. Els analistes esperen una jornada de transició i consolidació de nivells (sense grans esglais) a l'espera d'un dimecres carregat de referències. No obstant això, l'Ibex sembla que està optant per sortir de la 'calma' i la tempesta podria començar abans del previst.

Els analistes esperen una jornada de transició i consolidació de nivells (sense grans esglais) a l'espera d'un dimecres carregat de referències

Aquest dimarts s'han publicat referències d'interès, com la inflació de febrer a Espanya (se situa en el 3% per segon mes consecutiu), el ZEW de març a Alemanya (lleugerament per sota de l'esperat) o la producció industrial de gener a la Zona Euro (també pitjor del previst), demà arribarà per fi l'esperada pujada de tipus per part de la Reserva Federal (Fed) - 19 hores a Espanya-, el resultat dels comicis a Holanda (que es coneixerà de matinada) i els comptes d'un dels principals 'blue xips' de l'Ibex, Inditex, que s'anunciaran abans de l'obertura.

A l'espera de totes aquestes cites, que es cotitzaran principalment el dijous a Europa, és possible que les borses segueixin consolidant nivells després de les fortes pujades de la setmana passada que es van produir, de nou, gràcies a un Mario Draghi que va tornar a obrar la seva 'màgia' i va apuntar cap a una normalització de la política monetària. "Podríem estar diverses sessions alternant lleugeres pujades amb baixades, consolidant d'aquesta forma les fortes pujades acumulades des dels mínims de febrer", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

En poc més d'un mes l'Ibex ha pujat un 10% i les eleccions a Holanda podrien servir d'excusa per recollir beneficis si el resultat posa a l'extremista Partit per la Llibertat en el més alt. Això sí, no serà fàcil analitzar la direcció que prendrà el Govern a Holanda una vegada coneguts els resultats tenint en compte que el seu Parlament està molt fragmentat i que l'Executiu final, sí o sí, haurà de ser el resultat d'una coalició entre diversos partits. El primer ministre holandès, Mark Rutte, ha dit als votants que no han de sucumbir a l'"efecte va dominó" del populisme. El AEX, principal índex de la Borsa de Ámsterdam, cedeix un 0,2% un dia abans de la cita electoral.

I a Regne Unit, sembla que la imminent activació del Brexit (s'especulava amb la possibilitat que es produís avui mateix) haurà d'esperar. El ministre del Brexit de Regne Unit, David Davis, s'ha reafirmat en la seva intenció d'activar l'article 50 del Tractat de Lisboa a la fi d'aquest mes de març, tal com estava planejat. L'aprovació parlamentària de la llei del Brexit ha obert pas perquè la primera ministra, Theresa May, iniciï formalment el divorci amb la Unió Europea (UE). El FTSE es deixa aproximadament un 0,25%.

"Esperem una nova sessió 'avorrida' en les borses occidentals. (...) La major part dels inversors es mantindran a l'espera d'esdeveniments, amb la reunió del FOMC, les eleccions generals holandeses i l'activació del procés d'inici del Brexit 'a la línia de sortida", assenyalen en el seu informe diari els experts de Link Securities.

Últimas noticias