L'IBEX segueix de ratxa: marca un altre màxim anual després de pujar un 0,15%

El selectiu espanyol es troba a 'un pas' dels desitjats 11.000 punts

Per

Bolsamania | 03 mai, 2017

Actualitzat : 21:38

L'IBEX 35 ha tancat aquest dimecres amb nous màxims anuals després d'una revaloració del 0,15% fins als 10.837 punts. Tot això en un dia marcat per la reunió de la Reserva Federal dels Estats Units durant la qual no s'espera cap gran novetat respecte als tipus d'interès.

Per al banc central nord-americà, assenyalen els analistes, el fet de no interrompre els seus plans d'apujar els tipus aquest any tot i el modest creixement del primer trimestre de l'any, és una cosa temporal. L'entitat té projectades dues pujades més de tipus aquest any i el mercat dóna una probabilitat superior al 50% a que la propera pujada de tipus sigui al juny.

A la resta de borses europees ha destacat la pujada del PSI 20 portuguès amb una revaloració de mig punt percentual, mentre que la resta s'han mogut planes i entre la definició. El DAX alemany ha tancat amb una revaloraciáo del 0,16%, mentre que el CAC40 francès ha tancat pla i l'FTSE 100 s'ha deixat un 0,21%.

Pel que fa a la sessió, el més destacat ha estat el comportament d'Acciona que ha pujat un 1,65%, convertint-se en el valor més alcista de la jornada. Després de la companyia que presideix José Manuel Entrecanales s'ha situat Red Eléctrica (+ 1,21%) i BBVA (+0,87). A la banda de les pèrdues s'han situat valors com Viscofan amb un descens del 3,42%, Arcelor Mittal amb un 'frenada' del 3,02% i Acerinox a l'1,46%.

Entre els pesos pesat del selectiu espanyol, Inditex s'ha situat entre els valors més alcistes amb una pujada del 0,78% al costat d'Iberdrola que ha escalat un 0,69%. Santander ha tancat amb un increment del 0,28%, mentre que Telefónica ha acabat pla al -0,05%.

Els analistes de Berenberg han tornat a mostrar la seva negativa visió sobre la banca espanyola. Aquests analistes assenyalen que Santander té un dèficit de capital de 10.000 milions d'euros. Reiteren la seva valoració de 3 euros sobre el banc i el seu consell de vendre.

Al mercat continu han destacat les alces de la immobiliària Renta Corporación, Montebalito i Gam, mentre que els títols més baixistes han estat els de Coemac, Prisa i Tubos Reunidos.

A més, ha presentat els seus resultats empresarials Grifols que ha presentat una millora del seu benefici net del 7% durant el primer trimestre, fins als 134 milions d'euros. BNP Paribas, per la seva banda, ha incrementat el seu benefici net un 4,4%.

Al capítol de referències macro del dia, el PIB de la zona euro ha crescut un 1,7% durant el primer trimestre, en línia amb el que s'esperava. Per la seva banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, es reunirà avui amb el president de Palestina, Mahmud Abbas.

Per la resta, les dues cites 'clau' d'aquesta setmana encara estan per arribar. Amb permís de l'informe d'ocupació del mes d'abril als Estats Units, que es publicarà divendres, els inversors segueixen pendents de dos esdeveniments ben diferents que tindran lloc durant la setmana: els resultats de Banc Popular, que es coneixeran també divendres i, fora d'Espanya, al pla geopolític, la segona volta de les eleccions de França, aquest diumenge. Aquest dimecres, els dos candidats en la carrera cap a l'Elisi, Emmanuel Macron i Marine Le Pen, s'enfrontaran en un nou debat televisiu.

Per a José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, aquesta sessió ha estat de transició a l'IBEX 35, "que s'ha mogut al llarg de tot el dia en un rang de preus molt estret. Des del punt de vista dels gràfics tot segueix igual, és a dir, la tendència alcista segueix intacta. Però és que tot i que el preu corregís (i no dic que ho hagi de fer) fins al primer suport (10.530) o fins i tot omplís el buit alcista de dilluns de la setmana passada ( 10.377) res canviaria realment. Vist el bon aspecte general de tot el nostre mercat i en particular del nostre sector financer sembla més probable un atac a la resistència psicològica dels 11.000 punts que una visita al suport més immediat".

Rodríguez destaca el bon comportament que estan tenint alguns valors com Inditex i BBVA. La companyia tèxtil ha marcat nou màxims històrics a l'IBEX, mentre que l'entitat que presideix Francisco González torna de nou a mostrar fortalesa en borsa. "BBVA s'ha quedat en línies generals molt endarrerit en comparació amb la mitjana del sector i seguim remenant com escenari més probable una volta a la zona de resistència dels 8,7 euros en termes de mig termini", comenta.

Últimas noticias