Telefónica obliga a l'IBEX a prendre's un descans enmig dels resultats empresarials

El selectiu ha caigut un 0,18% després de dos dies amb pujades que l’han portat a màxims d'agost de 2015

Per

Bolsamania | 26 abr, 2017

Actualitzat : 18:43

L'IBEX 35 s'ha pres un descans aquest dimecres i ha tancat amb una caiguda del 0,18%, que l’ha situat als 10.763 punts. El selectiu havia protagonitzat un bon inici de setmana amb la gran pujada de dilluns i es va situar en màxims d'agost de 2015, amb una pujada anual del 15%. No obstant això, aquesta sessió ha estat el primer dia ‘fort’ de resultats empresarials i ha passat factura a l'IBEX.

Malgrat això, el fanalet vermell de la sessió no ha estat una de les empreses que han presentat resultats, sinó Banc Popular. L'entitat s'ha deixat un 2,14% i s'ha situat als 0,68 euros. Però ha estat Telefónica, que ha caigut un 1,33%, que ha portat a números vermells el selectiu.

El selectiu ha caigut un 0,18% després de dos dies amb pujades que l’han portat a màxims d'agost de 2015

Per la seva banda, Iberdrola ha caigut un 1,24%, i ha estat el tercer valor amb pitjor comportament. La companyia ha informat d'un benefici de 828 milions d'euros, una xifra que és gairebé un 5% menor a la de l'any anterior. Alguna cosa que no ha agradat als inversors. Amb caigudes de més de l’1% s'han situat Endesa (-1,14%), Gas Natural (-1,17%) i Ferrovial (-1,19%).

A l'altre costat, en el dels guanys, els resultats d'Aena sí que han agradat als inversors, ja que és el valor que més ha pujat al selectiu, un 2,84% a dalt, fins als 159,2 euros. La companyia “semipública” ha augmentat el seu benefici un 176,8%, fins als 80,9 milions d'euros. A la part alta de la taula ha estat acompanyada per Técnicas Reunidas, que ha pujat un 1,37%; i Bankia, un 1,35%.

Banc Santander també ha presentat els seus resultats. L'entitat presidida per Ana Botín ha estat cotitzant amb caigudes fins gairebé el tancament de la borsa. Finalment, ha pujat un 0,17%, fins als 6 euros. L'entitat ha guanyat gairebé 1.900 milions d'euros durant el primer trimestre de 2017, un 14% més.

Abertis ha estat una altra de les empreses que han presentat els seus comptes del primer trimestre durant el qual ha informat que ha guanyat 130 milions d'euros, un 66,2% menys. Malgrat això, la companyia ha pujat un 0,44%, fins als 16 euros.

PROTAGONISME PER AL MERCAT CONTINU

Al Mercat Continu, dues empreses han tingut especial protagonisme aquest dimecres. D'una banda, Ebro Foods ha presentat els seus resultats trimestrals, que han agradat als inversors, ja que ha tancat amb una pujada del 0,87%, fins als 19,6 euros. L'empresa ha guanyat un 19% més, fins als 51,6 milions d'euros.

D'altra banda, Vocento també ha tingut importància en aquesta sessió. La companyia de comunicació ha viscut un autèntic ral·li, ja que Francisco García Paramés ha entrat a Vocento amb una participació del 3,048%. Les accions han pujat un 9,76%, fins als 1,5 euros.

ALTRES MERCATS

Les borses més importants del Vell Continent han tancat amb guanys. Així, el CAC 40 de França s'ha revalorat un 0,19% i el DAX 30 d'Alemanya ha pujat un 0,05%. D'altra banda, el FTSE 100 de Londres ha pujat un 0,18%.

No obstant això, aquest dimecres Wall Street, que cotitza amb pujades del 0,1% de mitjana, s’emporta les mirades. El secretari de l’Estat del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, ha confirmat que l'Impost de societats es rebaixarà del 35% al 15% tal com havia anunciat el president Donald Trump. Sense voler entrar en més detalls, el secretari ha assenyalat que hi haurà més novetats durant la tarda.

D'altra banda, s'ha conegut que els inventaris de cru als EUA han caigut en 3,6 milions de barrils, per la qual cosa el preu del petroli cotitza amb signe mixt. El WTI puja un 0,56% fins a prop dels 50 dòlars i el Brent, de referència a Europa, cotitza amb caigudes del 0,06%. Així, Repsol ha pujat un 0,27% a l'IBEX 35.

Al mercat de les divises, l'euro torna a caure en el seu canvi contra el dòlar, un 0,5%. D'aquesta manera, la moneda única es canvia per 1,0871 ‘bitllets verds’.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, apunta que aquesta ha estat la segona sessió de consolidació a l'IBEX 35 després de les fortíssimes pujades d'aquest dilluns. “No cal dir que no sabem què succeirà demà, si pujarà o caurà amb una mica més d'alegria. Però faci el que faci és irrellevant”, comenta.

I afegeix que l'IBEX 35, igual que els nostres veïns europeus, presenta una impecable tendència alcista de mig termini, la qual cosa vol dir que el de menys és si aquest dijous l'IBEX 35 decidís corregir amb força o per contra posa rumb als 11.000 punts. “De fet i per poder dir que el nostre selectiu ens ha donat un senyal de feblesa aquest hauria de tancar (o el que és el mateix anul·lar) el buit alcista d'aquest dilluns, als 10.377 punts. Escenari que al meu entendre és molt poc probable”. És més, cada vegada que l'IBEX 35 ha retrocedit un 2-3% ha acabat demostrant ser una nova oportunitat de compra a dia d'avui. “La frase que millor definiria la situació actual del nostre mercat seria tard per comprar però aviat per vendre”, conclou l'expert.

Últimas noticias