L'IBEX perd els 9.700 punts i posa fi a la seva ratxa alcista

El selectiu no aconsegueix superar la resistència dels 9.765 punts

Per

Bolsamania | 05 jun, 2018

Actualitzat : 18:29

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

L'IBEX 35 acaba la sessió en els mínims del dia (-0,66%, 9.686 punts) després de cotitzar gran part de la sessió pla i després d'haver-se desinflat ja durant la sessió de dilluns passat. El selectiu continua sense aconseguir tancar per sobre de la resistència clau que té als 9.765 punts.

Acciona ha liderat els guanys en el selectiu en pujar un 2,13%, juntament Enagás amb (+1,66%) i Red Eléctrica (+1,5%). En vermell, en canvi, ha destacat IAG, que ha perdut un 3,02% després que l'aerolínia Norwegian hagi anunciat que pujarà els preus de les tarifes per compensar l'augment del cost del cru.

La banca ha estat el principal llast per a l'IBEX aquest dimarts, amb alguns dels bancs entre els valors més baixistes: Banc Sabadell (-3,08%), Bankia (-2,35%), BBVA (-2,34% ), CaixaBank (-1,61%) i Santander (-1,69%).

ACTUALITAT POLÍTICA

Mentrestant, els inversors continuen molt pendents de l'esdevenir polític a Espanya i Itàlia. A casa nostra, el nou president del Govern va anomenant els seus ministres i aquest dimarts és clar protagonista Josep Borrell, que serà el nou ministre d'Afers Exteriors.

A més, sembla que Maria Jesús Montero, actual consellera d'Hisenda de la Junta d'Andalusia, serà ministra d'Hisenda, mentre que Carmen Calvo ocuparà el càrrec de vicepresidenta única i ministra d'Igualtat. Per la seva banda, Nadia Calviño serà ministra d'Economia. Igualment, ha estat notícia Mariano Rajoy, que ha anunciat que abandona la presidència del PP.

A més, a Itàlia, el líder de la Lliga Nord, Matteo Salvini, viceprimer ministre i ministre d'Interior d'Itàlia, ha avançat que votaran 'no' a un nou document que prepara la Unió Europea (UE) sobre la immigració argumentant que "penalitzarà encara més Itàlia i els països de la Mediterrània".

Per la seva banda, Guiseppe Conte, el primer ministre d'Itàlia, durant el seu discurs d'investidura, ha promès acabar "amb el negoci de la immigració" del qual ha dit que "ha crescut de manera excessiva sota el mantell d'una falsa solidaritat".

Amb tot, Europa també ha moderat els seus guanys cap al final de la sessió (DAX 30, +0,13%; CAC 40, -0,1%) excepte en el cas de l'Ftse 100, que junts amb l’IBEX protagonitza els números vermells a les borses del Vell Continent en deixar-se un 0,7%.

Pel que fa a les dades macro del dia, la velocitat d'expansió de l'activitat econòmica de la zona euro s'ha alentit fins a la seva mínima d'any i mig al maig, amb l'índex PMI Compost de l'Activitat Total marcant els 54,1 punts. Aquest dimarts parlarà el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, aquesta és ja la segona sessió consecutiva durant la qual l'IBEX tanca clarament lluny dels màxims del dia. En la seva opinió, el selectiu no pot amb l’important resistència que presenta en el buit baixista de fa una setmana, als 9.765 punts. Pel costat dels suports es troba el buit alcista d'aquest dilluns als 9.630 punts. "No seria gens estrany que després de no poder amb la primera de les resistències de veritat ara busqui posar a prova els suports", opina l’analista.

"Seria bo que aquest buit no es tanqués per mantenir el biaix alcista de curt termini", afegeix Rodríguez, i concreta: "Tancar aquest buit alcista deixaria les portes obertes a un nou escenari de caigudes amb objectiu en el suport més important, els mínims anuals als 9.327 punts".

En definitiva, l'analista espera que "tot i els importants rebots dels últims dies", es tracta només d'això, "un simple rebot". "Però el que seria preocupant és que els mínims anuals es perforessin, en el cas del qual miraríem de nou cap als 8950-9000 punts (61,8% d'ajustament de tota la pujada des del Brexit).

Últimas noticias