L'Ibex es dóna la volta impulsat per Telefónica i els bancs
Els experts aposten per que l'índex espanyol acabi emplenant el buit alcista del dijous passat
- Les borses americanes van registrar aquest dimarts la seva pitjor sessió l'any
- El que facin els bancs seguirà sent determinant per a l'evolució dels mercats a curt
- En castellano: Señal de fortaleza del Ibex: sube a contracorriente de Europa
L'Ibex s'ha donat la volta i cotitza en positiu després d'un matí en la qual ha arribat a caure fins a un 1%. Així, l'índex espanyol puja entorn del 0,3%, en els 10.240,5 punts. Amb més de la meitat dels títols en negatiu, són Telefónica (+0,9%) i els bancs, amb Bankia al capdavant (+2%), els que estan salvant al selectiu espanyol d'aprofundir en les caigudes.
Pel que fa a l'Ibex, els experts fa dies que anticipen que podria corregir fins a emplenar el buit alcista que es va deixar el dijous de la setmana passada, és a dir, fins als 9.983 punts. "En cap cas estem parlant d'un canvi de tendència a mitjà termini", assenyalen els analistes de Bolsamanía, però sí que les coses es compliquen a curt termini.
"La clave es si vamos a saber aguantar aquí, en Europa, o, como pasa siempre, cuando Wall Street 'se resfría', a Europa 'le entra la gripe'", apuntan los expertos de Bolsamanía
"L'espelma convida a pensar que pot començar una correcció a Estats Units després de les caigudes d'ahir. La clau és si sabrem aguantar aquí, a Europa, o, com en passa sempre, quan Wall Street 's'engostipa', a Europa 'li entra la grip'", afegeix l'expert de Bolsamanía, José María Rodríguez.
Prudència, per tant, per a una sessió en la qual no comptem amb grans referències d'interès i en la qual l'atenció segueix centrada als bancs, avui en negatiu. Aquest dijous, després que diversos membres de la Reserva Federal (Fed) hagin parlat aquesta setmana -especialment destacades les declaracions de Charles Evans, president de la Fed de Filadèlfia, sobre la possibilitat de quatre pujades de tipus aquest any- tornarà a comparèixer Janet Yellen. Caldrà veure si reforça la idea que va expressar la passada setmana sobre els plans de la Fed de pujar els tipus tres vegades en 2017 o si les seves paraules deixen la porta oberta a un major enduriment de la política monetària.
Tornant a Europa, se segueix parlant aquest dimecres de les paraules de Jeroen Dijssselbloem, president de l'Eurogrup, que s'ha negat a disculpar-se després de referir-se als països del sud d'Europa amb una afirmació per la qual han demanat la seva dimissió: “No puc gastar-me els diners en alcohol i dones i després demanar ajuda”. Dijssselbloem ha fet aquestes declaracions al diari alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung i les mateixes han generat una gran revolada al Parlament Europeu.
D'altra banda, a França, el candidat de centre a la presidència, Emmanuel Macron, guanya terreny després d'obtenir el suport d'un ministre del govern socialista. Mentrestant, el ministre d'Interior francès, Bruno Le Roux, ha dimitit després de conèixer-se que va emprar, durant diversos períodes de vacances escolars, a les seves dues filles des que aquestes tenien 15 i 16 anys, entre 2009 i 2016. Mentre, el candidat del centre-dreta, Fraçois Fillon, embolicat en el seu particular escàndol per malversació de fons, s'enfronta a acusacions que apunten que, suposadament, va tractar de treure profit financer dels vincles amb el president rus, Vladimir Putin, segons informa Financial Times. Els francesos votaran per un nou primer ministre, en primera ronda, el proper 23 d'abril.