L'IBEX no aixeca cap: torna a caure i perd els 10.400

El selectiu s'ha deixat un 0,54% i s'ha situat als 10.360,5 punts

Per

Bolsamania | 12 abr, 2017

Actualitzat : 19:07

L'IBEX no aconsegueix aixecar cap. Aquesta setmana, mitja festiva per Setmana Santa, no està sent la millor per al selectiu. Aquest dimecres, l'IBEX ha tancat amb una caiguda del 0,54% i s'ha situat als 10.360,5 punts. Les tensions geopolítiques i la rodalies de les eleccions a França centren l'interès dels inversors.

Banc Popular ha tornat a tenir un mal comportament, encara que durant la jornada ha arribat a pujar més d'un 3%

De tornada al selectiu, aquesta sessió ha estat similar a les dues anteriors. Banc Popular ha tornat a tenir un mal comportament, encara que durant la jornada ha arribat a pujar més d'un 3%. Finalment, ha tancat amb una caiguda del 4,37%. L'entitat ja val menys de 3.000 milions d'euros, a més, les declaracions del seu president, Emilio Saracho, han fet que s'incrementin les posicions dels baixistes. D'aquesta manera, Banc Popular acumula una caiguda del 21,92% durant la setmana.

No obstant això, no ha estat el fanalet vermell de la sessió. ArcelorMittal ha estat el valor amb pitjor comportament registrat aquest dimecres, després de caure un 4,6% fins als 7,15 euros. D'aquesta manera, ni els bancs ni els valors acerers han tingut una bona jornada aquest dimecres. Acerinox ha estat el tercer valor amb pitjor comportament, després de deixar-se un 2,89%.

Després d'aquests tres valors, els cinc següents han estat bancs. Cal destacar que Banc Santander ha caigut un 1,28% fins als 5,56 euros i BBVA ha cedit un 1,03% fins als 6,9 euros. Tampoc han pogut lliurar-se de les caigudes els pesos pesats. Telefónica ha caigut un 0,58%. Per la seva banda, Repsol s'ha deixat un 0,13%, després de saber que l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) ha retallat més la seva producció.

Finalment, Inditex ha caigut lleugerament un 0,16%. Aquest dimecres s'ha conegut que el seu president, Pablo Isla, deixarà el consell de Telefònica després de 14 anys. Considera que seguir al lloc és inadequat des del punt de vista del govern corporatiu.

D'altra banda, als guanys, Indra ha estat que ha liderat els avanços després de pujar un 3,03% fins als 12,4 euros. L’ha seguit Enagás, amb una pujada de l'1,59% i Grifols després de pujar un 1,47%.

ALTRES MERCATS

A la resta de borses europees s'ha imposat el signe mixt. El DAX 30 alemany ha pujat un 0,13%, mentre que el CAC 40 de França ha caigut un lleugeríssim 0,01%. Els inversors del país gal estan pendents de les eleccions que tindran lloc el proper 23 d'abril. Davant això, preocupa l'auge del candidat d'extrema esquerra, Jean-Luc Mélenchon, que curiosament té un programa similar al del Front Nacional, almenys pel que fa a la sortida de França de la Unió Europea (UE). A més, el candidat de centre, Emmanuel Macron, celebra una reunió a la ciutat de Pau durant la qual comptarà amb el suport del tres vegades candidat presidencial, Francois Bayrou.

D'altra banda, la borsa de Milà ha tancat amb una caiguda del 0,52%. Al FTSE MIB cal fixar-se en les accions del Juventus Football club, que han pujat un 5,06% després de la victòria del club davant el F.C. Barcelona. Finalment, el FTSE 100 de Londres ha tancat amb una caiguda del 0,22%.

Wall Street, un altre dia més, cotitza amb lleugeres caigudes. En aquest cas, els inversors estan pendents de la reunió els EUA-Rússia, ja que el secretari de l’Estat, Rex Tillerson, ha viatjat fins al país per parlar dels conflictes. A més, el president dels EUA, Donald Trump, ha assegurat, en una entrevista de Fox Business, que vol realitzar primer la reforma sanitària abans que la nova política fiscal.

A l'hora del tancament de la borsa europea, el preu del petroli cau un 0,3% fins als 56 dòlars en el cas del barril de Brent, després de la notícia de la retallada de producció de l'OPEP. Pel que fa a les divises, l'euro puja enfront del dòlar i es canvia per 1,0617 'bitllets verds'

ANÀLISI TÈCNICA

“Seguim recomanant cautela en el molt curt termini”, assenyala José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. De fet el que més crida l'atenció del gràfic adjunt són les divergències baixistes a les quals hem fet referència recentment i que està començant a girar a la baixa alguns dels oscil·ladors de moment.

Així, afegeix que “tret que rebotem de forma immediata des de la zona de suport actual convé extremar la cautela”. No és que el nostre IBEX 35 hagi d'experimentar fortes correccions però sí que podria iniciar-se la fase correctiva (o d'ajust) que portàvem esperant fa força temps. Cal recordar que l'IBEX 35 presenta dos grans buits alcistes deixat durant l'últim ral·li i que cap d'ells ha estat, almenys, emplenat. Així com zona de suport més important en aquest moment tenim els 9.980-10.000 punts i com a resistència els 10.600-10.630 punts.

“Aquest potencial moviment baixista pot ser el que porti els títols de BBVA a la zona de suport, abans resistència, dels 6,5 euros. Nivell que de ser aconseguit hauria de ser interpretat (a priori) com una nova oportunitat per pujar al tren de les compres”, conclou l'analista.

Últimas noticias