L'IBEX encara el final de la setmana per damunt dels 8.700 després de les bones dades d'Alemanya

Contrasten amb les pobres xifres macro presentades per la Xina, que van estar per sota del que s'esperava

Per

Bolsamania | 12 ago, 2016

Actualitzat : 09:13

Les borses europees obren pràcticament planes després de les males dades econòmiques de la Xina, on la inversió en capital fix, la producció industrial i les vendes al detall han estat per sota del que s'esperava. Contrasta amb Alemanya que ha estat per sobre del que s'esperava durant el segon trimestre i creix un 0,4%. L'IBEX- 35 va aconseguir acabar la sessió de dijous per sobre dels 8.700 punts i s'acosta als nivells previs al Brexit.

Als EUA, les accions van aconseguir tornar a tancar a l'alça, amb els tres principals índexs en màxims històrics. Aquests guanys es van veure impulsats per la pujada dels preus del petroli i els sòlids resultats trimestrals de les vendes detallistes.

La Xina ha tornat a presentar unes dades macroeconòmiques per sota del que s'esperava

D'altra banda, els mercats asiàtics acaben generalment a l'alça, amb el Japó liderant aquests guanys després de romandre tancat dijous per festiu. La Xina ha tornat a presentar unes dades macroeconòmiques per sota del que s'esperava. Segons Reuters, la producció industrial es va situar al mes de juliol al 6%, una dècima per sota del previst pel consens. Les vendes al detall van estar en el 10,2%, davant el 10,5% esperat i la inversió en capital fix va ser del 8%, set dècimes per sota del 8,8% previst.

En el selectiu espanyol, Telefónica estudia possibles alternatives estratègiques per a la seva filial de mòbils al Regne Unit, O2 i, en segon lloc, ha de trobar el millor moment per treure a borsa a Espanya Telxius, la seva filial d'infraestructures. Les dues operacions tenen una única finalitat: reduir el deute financer, l'autèntic 'taló d'Aquil•les' de Telefónica els últims anys.

Mentrestant, els preus del petroli han pujat fins als 46,3 dòlars per barril en el cas del Brent. Després de les optimistes declaracions dels membres de l'OPEP, els inversors segueixen pendents de l'evolució del cru davant l'expectativa que aquest càrtel de productors podria acordar reduir la producció en la seva pròxima reunió.

En el pla macroeconòmic, el PIB d'Alemanya ajustat trimestralment ha crescut un 0,4% durant el segon trimestre, el doble del que esperava el consens. A Espanya hi haurà dades sobre IPC, mentre que a Europa es coneixerà quina ha estat l'evolució del PIB comunitari durant el segon trimestre. Finalment, als EUA hi haurà nova informació sobre la situació de la demanda interna després de publicar-les vendes al detall i la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan.

Últimas noticias