L'IBEX recupera els 9.500 impulsat per Telefónica, Iberdrola i Repsol

Santander ha pujat lleugerament després de nomenar CEO Andrea Orcel

Per

Bolsamania | 26 set, 2018

Actualitzat : 18:33

IBEX 35

17:35 23/12/24

  • 11.435,70
  • -0,28%-31,60
  • Max: 11.474,90
  • Min: 11.399,10
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.289,95

L'IBEX 35 ha pujat un 0,33% i ha recuperat els 9.500 punts (9.524,80), durant una jornada amb moltes novetats informatives i mentre els mercats segueixen pendents de la cita amb la Reserva Federal dels EUA, que té previst apujar els interessos aquesta tarda.

Santander (+0,2%) va comunicar a la tarda de la passada sessió la destitució de José Antonio Álvarez com a conseller delegat (ara serà vicepresident de l'entitat i president de Santander Espanya) i el nomenament d'Andrea Orcel com a nou CEO de Santander.

Orcel és un banquer d'inversió italià actualment conseller delegat de banca d'inversió en UBS. Els analistes consideren que Orcel reforçarà principalment la banca corporativa de l'entitat i no descarten que desenvolupi una estratègia enfocada a créixer per mitjà de grans operacions o aliances internacionals.

El segon banc espanyol, BBVA (-0,38%), també ha estat protagonista perquè ha anunciat que el seu actual CEO, Carlos Torres, substituirà Francisco González com a president executiu a partir de 2019, quan aquest es jubili.

A la banda alcista de l'IBEX, Indra (+2,93%) i Acciona (+2,23%) han estat els valors més rendibles, mentre Telefónica ha repuntat un 1,59%, seguida d'Iberdrola (+1,33% ) i Repsol (+0,7%). En negatiu, Bankia ha cedit un 2,16%, seguit d'ArcelorMittal (-1,48%) i Sabadell (-1,13%).

ARGENTINA, ESPANYA, ELS EUA ...

Pel que fa a l'Argentina, la crisi es va intensificar durant la passada sessió amb la dimissió de Luis Caputo, governador del banc central. Caputo ha abandonar el seu càrrec al·legant motius personals i en ple procés de negociacions per arribar a un acord amb l'FMI (Fons Monetari Internacional), que finalment sembla haver-se assolit. Argentina i l'FMI haurien arribat a un pacte perquè el país rebi fons addicionals als 50.000 milions de dòlars acordat el passat mes de juny.

La crisi de les emergents torna, per tant, a cobrar protagonisme davant la situació d'Argentina, cosa que no afavoreix en absolut a l'IBEX, amb múltiples companyies amb interessos al país.

Mentrestant, continuen arribant notícies des de l'Assemblea General de les Nacions Unides. El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha declarat des d'allà que té intenció de seguir al poder fins al 2020. Això, mentre la ministra de Justícia, Dolors Delgado, continua 'a la corda fluixa'.

Per la seva banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, va tornar a atacar la Xina durant el seu discurs davant l'ONU i va deixar clar que la guerra comercial va a continuar. "Veiem un alt risc que Trump anunciï aviat els aranzels sobre la resta d'importacions de la Xina. Quan va informar dels aranzels de 200.000 milions de dòlars, va declarar que els EUA seguiria endavant amb aranzels per valor d'altres 267.000 milions si la Xina prenia represàlies", assenyalen els experts de Danske Bank.

CITA AMB LA RESERVA FEDERAL

Finalment, i no menys important, aquest dimecres es coneix la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed), que previsiblement elevarà de nou el preu del diner. "Esperem que la Reserva Federal augmenti el rang objectiu al 2,00-2,25% (...). Pel que fa a les projeccions de la Reserva Federal, el més probable és que encara assenyali una altra pujada el desembre i tres pujades l’any que ve”, apunten des de Danske.

Abans que la Fed apugi els tipus i que el seu president, Jerome Powell, ofereixi una roda de premsa, l'euro es deprecia un 0,25% enfront del dòlar, fins als 1,1752. Per la seva banda, el petroli Brent cau un 0,6%, fins als 81,38 dòlars; i la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es relaxa lleugerament fins a l’1,52%.

Últimas noticias