L'IBEX cotitza en vermell arrossegat pels bancs i lluita per no perdre els 10.400 punts

El selectiu torna a allunyar-se dels 10.500 punts

Per

Bolsamania | 03 abr, 2017

Multitud de dades macro aquest dilluns que, no obstant això, no han tingut un impacte significatiu als mercats. Les borses europees continuen, aquestes hores, cotitzant amb moviments moderats, encara que és veritat que predominen els nombres vermells i també és veritat que l'IBEX es desmarca amb caigudes més voluminoses (-0,5%. 10.411 punts). El selectiu espanyol 'lluita' avui per no perdre els 10.400 punts després de tancar divendres passat a prop de la resistència dels 10.500.

“L'IBEX fa cinc setmanes consecutives que està pujant i sense donar cap senyal de feblesa a la seva sèrie de preus”

Els PMI manufacturers que s'han publicat a Europa al llarg del matí han sortit, en general, en línia amb l'esperat. A Alemanya ha quedat a 58,3, mentre que a la zona euro tampoc ha sorprès (56,2). Això sí, a França s'ha situat lleugerament per sota del previst (53,3), igual que a Espanya (53,9 enfront del 54,7 esperat). Per la seva banda, la taxa de desocupació de febrer a la zona euro ha caigut fins al 9,5% des del 9,6% del mes anterior i enfront del 9,6% previst.

La setmana comptarà també amb altres referències d'importància, com ara les vendes minoristes de la zona euro demà, dimarts, o l'Informe d'ocupació de març als Estats Units divendres. A més, també divendres, Santander celebra junta d'accionistes i Gestamp protagonitza la tercera estrena borsària de l'any al mercat espanyol. Així mateix, el dijous arrenca la campanya de l'IRPF, que s'estén fins al 30 de juliol.

Quant a les borses, i més concretament a l'IBEX, el selectiu fa cinc setmanes consecutives que està pujant i sense donar cap senyal de feblesa a la seva sèrie de preus. En teoria, la figura que va dibuixar a principis de març li va donar una projecció mínima teòrica fins als 11.500 punts, i sembla que segueix imparable cap a aquest objectiu malgrat les caigudes que s'estan veient avui.

"No se li pot demanar més al nostre selectiu que acumula cinc setmanes consecutives de pujades i s'acosta a la zona de control dels 10.600-10.650 punts, els màxims de novembre de 2015. Els bancs segueixen forts i Telefónica no sembla estar per la tasca de corregir", apunta l'expert de Bolsamanía, José María Rodríguez.

“Una altra de les cites importants de la setmana arribarà dimecres amb la publicació de les actes de l'última reunió de la Fed”

CITA AMB LA FED

Una altra de les cites importants de la setmana arribarà el dimecres amb la publicació de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), en la qual el banc central va optar per incrementar els seus tipus d'interès en una cambra de punt.

"Encara que creiem que, després de tantes intervencions recents per part dels membres del FOMC, hi ha poc per afegir a les seves posicions en relació a la manera com evolucionarà al futur la política monetària de la institució, sí creiem que serà interessant comprovar fins a quin punt el FOMC està cohesionat o, per contra, i com ha ocorregut en alguns moments recentment, existeixen diferents opinions respecte al ritme el qual la Fed ha de seguir per retirar els seus estímuls", assenyalen els experts de Link Securities al seu informe diari.

L'endemà, dijous, es donaran a conèixer les actes de l'última reunió sobre política monetària que va mantenir el Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE).

Últimas noticias