L'IBEX cotitza amb caigudes entorn del 2% i perd els 8.500 punts
La jornada té una bateria de referències macro importants
- En España, continúa la incertidumbre política que pesa en la bolsa
- El Ibex cotiza a la baja tras tres caídas consecutivas
- En castellano: El Ibex cotiza con caídas en torno al 2% y pierde los 8.500 puntos
Actualitzat : 13:10
Les borses europees han obert amb fortes caigudes que estan entorn del 2%. L'IBEX-35 cotitza amb retrocesos i perd els 8.500 punts, després de tres jornades consecutives de caigudes.
Probablemente esta semana las bolsas consolidarán en los niveles hasta los que retrocedieron la semana pasada
Sobre les 11.15 hores, el selectiu de la Borsa de Madrid es deixa un 2% fins als 8.425 punts. Tots els valors es mouen en negatiu. Els pitjors comportaments són els d’ArcelorMittal, que cau més d'un 5%, i Sacyr, que es deixa més d'un 4%. OHL, Repsol i Mapfre experimenten pèrdues per sobre del 3%. La resta de borses europees també perden més d'un 1%.
"Probablement aquesta setmana les borses consolidaran nivells fins a on van retrocedir la setmana passada, ja que no identifiquem cap factor dinamitzador del mercat a curt termini. La macro d'aquesta setmana pot ser interessant quant a contingut, ja que es publiquen les actes de les últimes reunions de la Fed i del BCE, i això ens permetrà saber una mica més sobre els debats interns", opinen els analistes de Bankinter.
INCERTESA
Aquest dilluns, el selectiu de la Borsa de Madrid va tancar amb un lleu retrocés del 0,06%, fins als 8.587,5 punts. Però es deixa ja més d'un 3% des de dimecres. Per la seva banda, el Ftse 100 va pujar un 0,3%, el DAX 30 va avançar un 0,28% i el CAC 40 es va anotar un 0,53%.
La borsa espanyola segueix afectada per la incertesa política. De fet, el diari britànic Financial Times ha advertit que "existeixen preocupacions" davant les conseqüències que unes noves eleccions no solucionin la incertesa política i aquesta continuï durant la segona meitat de l'any.
Així mateix, ha qualificat el creixement de l'economia espanyola com un "model de resistència", en continuar la recuperació dels últims dos anys malgrat travessar "la pitjor crisi política en dècades", després de les eleccions generals del passat mes de desembre.
A Wall Street, la jornada va ser de caigudes que van aconseguir el 0,46% en el cas del Nasdaq, i del 0,31% pel Dow Jones i el 0,32% per a l’S&P 500.
ECONOMIA
A Alemanya, el nombre d'ordres de fàbrica cau un 1,2% mensual al febrer, mentre que el consens d'analistes esperava un increment de dues dècimes.
Just després de l'obertura del mercat, començarà a publicar-se la bateria de dades PMI compost i de serveis. A Espanya es coneixeran a les 09.15 hores, a França a les 09.50 hores, a Alemanya a les 09.55 hores i per al conjunt de la zona euro a les 10.00 hores.
A més, sobre les 11.00 hores coneixerem l'estadística de vendes al detall.
Durant la tarda, als Estats Units caldrà estar atents a les dades de balança comercial (14.30 h), PMI compost i de serveis (15.45 h) i el d’ISM no manufacturer (16.00 h).
ANÀLISI TÈCNICA
“El nostre selectiu es manté cotitzant al voltant del suport dels 8.500 punts, nivells on es troba la directriu alcista projectada des dels mínims anuals de mitjan febrer”, explica César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.
“Seria important que tornéssim a veure la tornada de les compres en aquests preus i seria clau que acabéssim veient un tancament per sobre dels 8.960 punts”, agrega l'expert. “Això ens confirmaria el final dels descensos i la continuació de les pujades fins a la resistència clau del curt termini que presenta en els 9.217 punts, màxims del passat mes de març”, conclou.